Yalnız Mesajı Göster

Kereviç Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviç Tarifi(Resimli Anlatım)





Kereviç Antakya Mersin Gaziantep illerinde ve çevrelerinde gerebiç kerebiç gibi isimlerle yörelerine göre değişik şekillerde yapılıyor


alzemeler: Hamuru için:
  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 1 su bardağı normal çekilmiş ceviz veya ince çekilmiş Antep fıstığı*
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
  • 1/3 çay kaşığı karanfil
  • 2 kaşık şeker
  • Dışına kullanmak için 1 çay bardağı kadar antep fıstığı


Yapılışı:
  • İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın
  • Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun
  • İçini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını birleştirin
  • Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba koyun
  • Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur)
Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın
180 derece fırında üzeri pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin












Alıntı Yaparak Cevapla