Konu
:
Kereviç Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Kereviç Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviç Tarifi(Resimli Anlatım)
Kereviç
Antakya
Mersin
Gaziantep illerinde ve çevrelerinde gerebiç
kerebiç gibi isimlerle yörelerine göre değişik şekillerde yapılıyor
alzemeler:
Hamuru için:
1 paket margarin
1 yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı normal çekilmiş ceviz veya ince çekilmiş Antep fıstığı*
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı karanfil
2 kaşık şeker
Dışına kullanmak için 1 çay bardağı kadar antep fıstığı
Yapılışı:
İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun
İçini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını birleştirin
Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba koyun
Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin
sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur)
Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın
180 derece fırında üzeri pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul