Yalnız Mesajı Göster

Samsun Yöresinden Yemekler - Samsun Kıymalı Pidesi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsun Yöresinden Yemekler - Samsun Kıymalı Pidesi





***Samsun Kıymalı Pidesi***

Malzemeler

500 gr kıyma

1 soğan

3 domates

3 yeşilbiber

kırmızı pulbiber karabiber tuz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 talı kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı nar ekşisi

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üstünü yağlamak için

Tereyağı







Kıymayı kavurun ve ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin sonra biberleri koyun birkaç sefer çevirin Küp küp doğranmış domatesleri salçaları da katın sotelemeye devam edin En son kavurduğunuz kıymayı da ekleyin malzemeler birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirmeye devam edin ateşten almadan önce baharatları nar ekşisini katın Eğer sade severseniz domates ve yeşilbiber koymadan da yapabilirsiniz Genelde Samsun'da çoğu kişi sade şekliyle yapar Ama bu şekilde çok daha lezzetli oluyor İç malzemeyi fırına yollayın sizde çay suyunu koyup masayı hazırlayın:) Fırından gelen pideleri tereyağıyla yağlayarak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla