Konu
:
Samsun Yöresinden Yemekler - Samsun Kıymalı Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Samsun Yöresinden Yemekler - Samsun Kıymalı Pidesi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samsun Yöresinden Yemekler - Samsun Kıymalı Pidesi
***Samsun Kıymalı Pidesi***
Malzemeler
500 gr kıyma
1 soğan
3 domates
3 yeşilbiber
kırmızı pulbiber
karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 talı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üstünü yağlamak için
Tereyağı
Kıymayı kavurun ve ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin
sonra biberleri koyun birkaç sefer çevirin
Küp küp doğranmış domatesleri
salçaları da katın sotelemeye devam edin
En son kavurduğunuz kıymayı da ekleyin
malzemeler birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirmeye devam edin
ateşten almadan önce baharatları
nar ekşisini katın
Eğer sade severseniz
domates ve yeşilbiber koymadan da yapabilirsiniz
Genelde Samsun'da çoğu kişi sade şekliyle yapar
Ama bu şekilde çok daha lezzetli oluyor
İç malzemeyi fırına yollayın
sizde çay suyunu koyup
masayı hazırlayın:) Fırından gelen pideleri tereyağıyla yağlayarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul