Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Dolması ( Trabzon )

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Dolması ( Trabzon )





karabiberpulbiberkimyon

Hamsilerimizi kılçığını çıkararak ayıklayıp güzelce yıkayıp süzdürelim

Sonra 1 limonunn suyunu sıkalımyarım çay bardağı zeytinyağı ile 4 diş sarımsağı da ezip içine katalım ve hamsilerimizi bu sosta 1 saat bekletelim

Maydanoz ve dereotunu çok ince bir şekilde kıyalımResimlerde göreceksiniz zatenİçine yine 4 diş sarımsağıda ince ince kıyap tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve iç harcımızı hazır edelim

Sosta bekleyen hamsilerin yarısını yağlı kağıt serilen tepsiye iç tarafları üste gelecek şekilde dizelimÜzerine çay kaşığı yardımıyla hazırladığımız iç harçtan koyalım ve üzerini tekrar balıkla kapatalım 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ( ALINTI )

Alıntı Yaparak Cevapla