Konu
:
Hamsi Dolması ( Trabzon )
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Dolması ( Trabzon )
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Dolması ( Trabzon )
karabiber
pulbiber
kimyon
Hamsilerimizi kılçığını çıkararak ayıklayıp güzelce yıkayıp süzdürelim
Sonra 1 limonunn suyunu sıkalım
yarım çay bardağı zeytinyağı ile 4 diş sarımsağı da ezip içine katalım ve hamsilerimizi bu sosta 1 saat bekletelim
Maydanoz ve dereotunu çok ince bir şekilde kıyalım
Resimlerde göreceksiniz zaten
İçine yine 4 diş sarımsağıda ince ince kıyap tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve iç harcımızı hazır edelim
Sosta bekleyen hamsilerin yarısını yağlı kağıt serilen tepsiye iç tarafları üste gelecek şekilde dizelim
Üzerine çay kaşığı yardımıyla hazırladığımız iç harçtan koyalım ve üzerini tekrar balıkla kapatalım
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
( ALINTI )
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul