Konu
:
Gaziantep Yöresi Şekerli Pide Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep Yöresi Şekerli Pide Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep Yöresi Şekerli Pide Tarifi
Malzemeler: (12 adet)
İçi için:
•500 gr
peynir (Antep
urfa
Hatay veya lor peyniri)
•250-300 gr
toz şeker (peynirin yarısı kadar şeker yeterli geliyor ama şekerli seviyorsanız veya içine fıstıkta ekliyorsanız şeker miktarını biraz artırmalısınız
Biz fıstıkta koyduğumuzdan 300 gr
şeker bize az bile geldi)
•100-150 gr
fıstık (Antep boz fıstık olmalı
Boz fıstık
tatlılarda kullanılır
tadı ve görüntüsü daha kalitelidir)
•2 yumurta
•1/4 paket margarin
Hamuru için:
•500 gr
un
•25 gr
yaş maya
•1 çay kaşığı karbonat
•1 tatlı kaşığı sıvıyağ
•Çok az tuz ve yeteri kadar ılık su
Hazırlanması:
•Peynir rendelenir
margarin eritilip tüm malzemelerle birlikte karıştırılır
Eğer fıstık ekleyecekseniz robotta toz haline getirilerek eklenir
•Hamur için maya ılık suda eritilerek una katılır ve diğer tüm malzemelerle birlikte azar azar su katılarak hamur yoğrulur
Üstü nemli bezle kapatılarak oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirilir
•Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp elips şekilinde merdane ile açılır
İçine hazırlanan içten konulup ortası açık kalacak şekilde kenarlarından 1-2 cm katlanır
Orta hararetli fırında pişirilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul