Konu
:
Aydın Yöresinden Yemekler - Arapsaçı Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Yöresinden Yemekler - Arapsaçı Kavurması
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Yöresinden Yemekler - Arapsaçı Kavurması
Arapsaçı Kavurması
Malzemeler:
- 1 bağ arapsaçı
- 1 adet kuru soğan
- 1 sap pırasa*
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet köy yumurtası
- Deniz tuzu
- Üstüne tercihe göre süzme yoğurt
pul biber
taze çekilmiş karabiber
* Pırasa opsiyoneldir
Yapılışı:
1
Arapsaçını temizleyip yıkayın
soğan ve pırasayla birlikte ince ince kıyarak malzemenizi hazırlayın
2
Zeytinyağı tavada ısıtın
soğan ve pırasayı birlikte kavurun
3
Arapsaçını ekleyin
biraz tuz serperek karıştırın
kapağını kapatın
Ateşi de kısarak kendi buharıyla bir süre yumuşamasını bekleyin
Arasıra tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin
10-15 dk gibi bir sürede pişecektir
Eğer arapsaçı çok taze değilse yumuşaması daha uzun sürebilir
bu durumda 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın
suyu çekene kadar pişmesini bekleyin
4
Tadına bakarak kontrol ettikten sonra
piştiyse yumurtaları kırın
Karıştırmak ya da benim sevdiğim gibi öylece bırakmak size kalmış
5
Üzerinde (veya yanında) yoğurtla ve pul biber / karabiber serperek servis yapın
otların kralı!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul