Konu
:
Konya'nın Bamya Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Konya'nın Bamya Çorbası
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konya'nın Bamya Çorbası
Pişme Süresi:55-60 dakika
MALZEMELER:
½ su bardağı kuru çiçek bamya(25 gr)
½ limon (dilimlenmiş)
3 sb su ( bamyaları haşlamak için)
½ sb kuyruk yağı ( bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 sb koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1yk sadeyağ
200g /2 soğan(çok ince kıyılmış)
1 yk domates salçası(yazsa ve istenirse 3 kırmızı domates)
5 sb et suyu veya su
1tk tuz
2 çorba kaşığı limon suyu veya koruk suyu
YAPILIŞI:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov ve yıka
Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla
iplerini çıkar
Tencereye eti ve kuyrukları koy
kapak ört
Et bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavur
Sadeyağını
soğanları ilave et
soğanlar sararıncaya kadar kavur
Salçayı
(yazsa ince doğranmış domatesleri) koy
çevir
Suyu ilave et
kapak ört
etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynat
tuz at
Suyu azalmışsa 5 su bardağına tamamla
Haşlanmış bamyaları
limon veya koruk suyunu ilave et
kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al
bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul