Yalnız Mesajı Göster

Konya'nın Bamya Çorbası

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya'nın Bamya Çorbası





Pişme Süresi:55-60 dakika

MALZEMELER:

½ su bardağı kuru çiçek bamya(25 gr)
½ limon (dilimlenmiş)
3 sb su ( bamyaları haşlamak için)
½ sb kuyruk yağı ( bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 sb koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1yk sadeyağ
200g /2 soğan(çok ince kıyılmış)
1 yk domates salçası(yazsa ve istenirse 3 kırmızı domates)
5 sb et suyu veya su
1tk tuz
2 çorba kaşığı limon suyu veya koruk suyu

YAPILIŞI:

Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov ve yıka Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar Tencereye eti ve kuyrukları koy kapak ört Et bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavur Sadeyağını soğanları ilave et soğanlar sararıncaya kadar kavur Salçayı (yazsa ince doğranmış domatesleri) koy çevir Suyu ilave et kapak ört etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynat tuz at Suyu azalmışsa 5 su bardağına tamamla Haşlanmış bamyaları limon veya koruk suyunu ilave et kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla