Konu
:
Konya Su Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Konya Su Böreği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konya Su Böreği Tarifi
Konya Su Böreği
Nasıl Yapılır ?
Su Böreği
Su böreği
Konya’nın ziyafet sofralarında çok kullanılır
Günümüzde pasta ve bulgurlu yiyeceklere dönüşen ikram sofralarında yüzyıllardan gelen zarif bir lezzeti yansıtır
4 kişiden fazla
Fırın Isısı:250derece
Pişme süresi:25 –30 dakika
Tepsi ölçüsü:35-40 cm
çapında bir tepsi
2yk sadeyağ (tepsiyi yağlamak için)
1ölçü kıymalı börek içi
4 yumurta
1 sb su
1tk tuz
5 sb un
1 sb eritilmiş sadeyağ(hamurları yağlamak için)
Haşlama suyu:
3 lt su
2 yk tuz
2 yk zeytinyağı
Yapılışı: Unu
hamur tahtasına ele
ortasını aç
yumurtaları kır
suyu ve tuzu ilave et
kenarlarından un alarak sert bir hamur yap
15 dakika yoğur
12 beze yap
un serpilmiş bir tepsiye al
yaş bez altında 30 dakika dinlendir
Dinlenen bezeleri oklava ile olabildiğince ince aç
çok az un serperek üst üste koy
muntazam olanlarından ikisini alta ve üste sermek için ayır
birini tepsiye ser
Diğerlerini dörde böl
Büyük bir tencerede haşlama suyunu tuz ve zeytinyağı ile kaynat
Dörde bölünen bezeleri suya ikişer üçer at
en az 2 dakika haşla
Hamurlar su yüzüne çıkınca kevgirle al
başka tencerede hazırlanmış soğuk suya at
ters çevrilmiş süzgeç üzerine alarak sularını süzdür
tepsiye döşe
Tepsiye iki üç yufka döşeyince erimiş yağdan bir yemek kaşığı gezdir
Yufkalar yarıya gelince içini yay
diğer yufkaları da aynı şekilde haşlayarak döşe
üstüne ayrılan kuru yufkayı muntazam kapat
fırça ile üzerini yağla
Ateş üzerinde çevirerek veya fırında pişir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul