Yalnız Mesajı Göster

Ayaş Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayaş Kebabı Tarifi





Ayaş Kebabı Tarifi

Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
Ayaş Kebabı nasıl yapılır
Ayaş Kebabı yapılışı

4 ad Paça 2 ad Yumurta sarısı 2 çorba kaşığı yoğurt 1 ad Limon suyu 1 çorba kaşığı Un 1 ad Havuç 1 ad Patates 1 ad Kabak Tuz beyaz toz biber Haşlama malz:2 diş Sarımsak 2 ad Kuru soğan 1 ad Maydanoz kökü 1 çorba kaşığı Sirke 1 ad Havuç Sos:2 diş Sarımsak 20 gr Tereyağ 1 çorba kaşığı Sirke 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Tarif : İncik ve paça temizlenip havuç patates ve kabak haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanırİnciklerin suyu atılır paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır Bir kabın içine un yoğurt yumurta sarısı limon suyu bulamaç yapılır Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır Tuz ve biberi atılırSos elde edildekten sonra incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır İncik tabağın ortasına paçalar etrafına gelecek şekilde konup turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir Arzu üzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir

Alıntı Yaparak Cevapla