Konu
:
Ayaş Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayaş Kebabı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayaş Kebabı Tarifi
Ayaş Kebabı Tarifi
Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
Ayaş Kebabı nasıl yapılır
Ayaş Kebabı yapılışı
4 ad
Paça
2 ad
Yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 ad
Limon suyu
1 çorba kaşığı Un
1 ad
Havuç
1 ad
Patates
1 ad
Kabak
Tuz
beyaz toz biber
Haşlama malz:2 diş Sarımsak
2 ad
Kuru soğan
1 ad
Maydanoz kökü
1 çorba kaşığı Sirke
1 ad
Havuç
Sos:2 diş Sarımsak
20 gr
Tereyağ
1 çorba kaşığı Sirke
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tarif :
İncik ve paça temizlenip
havuç
patates ve kabak
haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanır
İnciklerin suyu atılır
paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır
Bir kabın içine un
yoğurt
yumurta sarısı
limon suyu bulamaç yapılır
Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır
Tuz ve biberi atılır
Sos elde edildekten sonra
incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır
İncik tabağın ortasına
paçalar etrafına gelecek şekilde konup
turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir
Arzu üzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul