Yalnız Mesajı Göster

Kayseri Yağlaması

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Yağlaması








İçindekiler:

500 gr yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 tk biber salçası
3 tane domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz kara biberkimyon

Hazır lavaş ekmek 12'li
500 gryoğurt
3 diş sarımsak
Pul biber

Hazırlanışı:

Kıymayı sıvı yağla kavurküçük doğranmış soğanı ekle kavursalçayı ekle kavurküçük doğranmış domatesi ekle kavurince doğranmış maydanozu ekle kısık ateşte 5 dk pişirLavaşları tavada tek tek ısıt üzerine kıymalı harçtan yayEkmekler bitene kadar işlemi yapüst üste dizDiğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlaKıymalı lavaşları ortadan dörde böl kesilen kısmı hafifçe aralaAçılan bölüme bol bol sarımsaklı yoğurttan dökpul biberle süsleSıcak servis yap

Not: isteyen ekmeğini kendisi yaparGeniş ucundan üçgenler tutularak bol yoğurtlu yenirAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla