Konu
:
Kayseri Yağlaması
Yalnız Mesajı Göster
Kayseri Yağlaması
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayseri Yağlaması
İçindekiler:
500 gr yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 tk
biber salçası
3 tane domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
kara biber
kimyon
Hazır lavaş ekmek 12'li
500 gr
yoğurt
3 diş sarımsak
Pul biber
Hazırlanışı:
Kıymayı sıvı yağla kavur
küçük doğranmış soğanı ekle kavur
salçayı ekle kavur
küçük doğranmış domatesi ekle kavur
ince doğranmış maydanozu ekle kısık ateşte 5 dk
pişir
Lavaşları tavada tek tek ısıt üzerine kıymalı harçtan yay
Ekmekler bitene kadar işlemi yap
üst üste diz
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırla
Kıymalı lavaşları ortadan dörde böl kesilen kısmı hafifçe arala
Açılan bölüme bol bol sarımsaklı yoğurttan dök
pul biberle süsle
Sıcak servis yap
Not: isteyen ekmeğini kendisi yapar
Geniş ucundan üçgenler tutularak bol yoğurtlu yenir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul