Konu
:
Börülceli Muğla Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Börülceli Muğla Pilavı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börülceli Muğla Pilavı Tarifi
Börülceli Muğla Pilavı
Ege Mutfağı'ndan lezzetli bir pilav tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
karabiber
1 adet kırmızı uzun biber
1 adet yeşil çarliston biber
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tatlı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı sıcak et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
dereotu
taze nane
Yapılışı:
Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri temizleyip ortadan ikiye bölün ve tavla zarı formunda doğrayın
Soğanı da tavla zarı formunda yemeklik doğrayın
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın
Üzerine soğanı ekleyip sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun
Tuz
karabiber ve pul biberi serpiştirin
Biberleri ve salçaları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin
Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve haşlanmış börülceyi de katıp birkaç kez karıştırın
Son olarak
sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tencerenin kapağını kapatın
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte
bulgur suyunu iyice çekinceye kadar pişirin
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp üzerine incecik kıydığınız maydanoz serpiştirin
Tencerenin kapağını kapayın ve yemeği 25 dakika kadar dinlendirin
Üzerine ince doğranmış dereotunu ve naneyi ilave edin
Sıcak sıcak servise sunun
Not; Kuru börülceyi bir gece önceden ılık suya koyup bekletin
Ertesi sabah süzüp bol suyla 25-30 dakika
yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
ya da konserve börülce kullanın
ekolay
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul