Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Ekmek Tarifi ( Trabzon )

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Ekmek Tarifi ( Trabzon )






Malzemeler:

1 kilo hamsi ( kılçıkları çıkartılarak temizlenecek )
3 adet iri boy soğan yemeklik doğranacak
6-7 adet taze soğan ( küçük küçük doğranmış )
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet Pazı
Bir miktar taze nane yoksa 1 çorba kaşığı kuru nane
1 su bardağı zeytinyağı
İstenildiği kadar tuz karabiber kırmızıbiber
1 kiloya yakın mısır unu
Bir miktar tereyağı
Yapılışı:

Tuzla doğranmış pazı ve soğanları yoğurarak öldürüyoruz
Sonra tüm malzemeleri katıp çok az su ekleyerek balıklar parçalanmayacak şekilde yoğuruyoruz
Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize hafifçe bastırarak yayıyoruz eğer kuruluk hissediyorsak biraz su ile üstünü düzleştiriyoruz
170 derecede önceden ısıtılmış fırına vermeden üzerine küçük parçalar halinde tereyağlarını serpiştiriyoruz ve fırına veriyoruz
Üzeri kızarana kadar tutuyoruz
Afiyet olsun… ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla