Yalnız Mesajı Göster

Kayseri Denince Akla Geln İlk Şey Mantı :)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Denince Akla Geln İlk Şey Mantı :)





5 yemek kaşığı tereyağı
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
15 litre kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su

1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın
2 hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin
için hazırlanması:

1 4 soğanı rondoda incecik kıyın 400 gr kıyma 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun
mantıların yapımı:

1 hamuru beze haline getirin eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın
2 hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın açtığınız hamuru 1-15 cm'lik şeritler halinde kesin bu şeritleri üstüste koyup 15 cm'lik karelere kesin
3 kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın

çorbanın hazırlanması:
1 25 yemek kaşığı tereyağını yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyuntereyağı eriyene kadar kavurun
2 tencereye 15 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın su kaynayınca mantıları ilave edin tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın (tencerenin ağzını hiç kapatmayın)
3 mantılar pişince tencerenin altını kapatın mantıların üzerlerine diri kalmaları için 2 su bardağı soğuk su ekleyin
4 mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla