Konu
:
Kayseri Denince Akla Geln İlk Şey Mantı :)
Yalnız Mesajı Göster
Kayseri Denince Akla Geln İlk Şey Mantı :)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayseri Denince Akla Geln İlk Şey Mantı :)
5 yemek kaşığı tereyağı
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
1
5 litre kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su
1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın
azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın
2
hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin
için hazırlanması:
1
4 soğanı rondoda incecik kıyın
400 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun
mantıların yapımı:
1
hamuru beze haline getirin
eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın
2
hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın
açtığınız hamuru 1-1
5 cm'lik şeritler halinde kesin
bu şeritleri üstüste koyup 1
5 cm'lik karelere kesin
3
kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun
mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın
çorbanın hazırlanması:
1
2
5 yemek kaşığı tereyağını
yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun
tereyağı eriyene kadar kavurun
2
tencereye 1
5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın
su kaynayınca mantıları ilave edin
tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın
mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın
(tencerenin ağzını hiç kapatmayın
)
3
mantılar pişince tencerenin altını kapatın
mantıların üzerlerine diri kalmaları için 2 su bardağı soğuk su ekleyin
4
mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul