Konu
:
Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon
Yalnız Mesajı Göster
Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon
MALZEMELER:
1 su bardağı mısır unu
100 gr
Trabzon tereyağı
150 gr
Trabzon İmansız peynir
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Tereyağını tencereye koyun
Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek
tereyağı ile kavurun
Un pembeleştiğinde
kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın
Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek
5 dakika peynir ile pişmesini
hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın
Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin
Piştikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul