Yalnız Mesajı Göster

Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon





MALZEMELER:
1 su bardağı mısır unu
100 gr Trabzon tereyağı
150 gr Trabzon İmansız peynir
1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:
Tereyağını tencereye koyun Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek tereyağı ile kavurun Un pembeleştiğinde kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek 5 dakika peynir ile pişmesini hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin Piştikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla