Konu
:
Patates Püreli Dana Rosto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patates Püreli Dana Rosto Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Püreli Dana Rosto Tarifi
Patates Püreli Dana Rosto Tarifi
Patates Püreli Dana Rosto Tarifi
Patates Püreli Dana Rosto nasıl yapılır
Patates Püreli Dana Rosto yapılışı
Patates Püreli Dana Rosto Tarifi Resimli
[*]2 çorba kaşığı salça
[*]2 çorba kaşığı mısırözü yağı[*]1 çorba kaşığı un
[*]1 adet kuru soğan
[*]1 adet havuç
[*]1 adet defne yaprağı
[*]1 miktar kereviz yaprağı
[*]1 miktar maydanoz
[*]1 diş sarımsak
[*]4 su bardağı su
[*]karabiber
[*]tuz[/list]
Patates püresi için malzemeler:
1 kg patates
1 litre süt
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Hazırlanışı
Derince bir tencereye mısırözü yağı konur ve bu yağa etler eklenir
Etler bu yağda ters düz edilerek
suyunu bırakıp çekene kadar kızartılır
Etler suyunu çekince salça eklenir ve kavrulur
Bu arada küp küp doğranmış havuç
ince doğranmış kuru soğan
sarımsak
defneyaprağı
kereviz yaprağı
maydanoz ve 4 su bardağı su da eklenerek kaynamaya bırakılır
Su kaynayınca süzgeç yardımı ile üzerinde oluşan köpükler alınır
Köpükler alındıktan sonra tencerenin ağzı kapatılıp etler iyice pişirilir
Etler piştikten sonra süzgeç yardımı ile sudan alınır ve bir kenarda soğumaya bırakılır
Bu arada kalan salçalı ve sebzeli suya bir çorba kaşığı un eklenir ve çırpıcı yardımı ile karıştırılır
5 dakika kaynamaya bırakılır
Soğumuş olan etler bıçak yardımı ile dilimler halinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir
Karabiber ve tuz da atılır
Etlerin üzerine salçalı ve sebzeli et suyundan dökülür ve 10 dakika fırında kızarmaya bırakılır
Sıcak olarak yanında patates püresi ile birlikte servis yapılır
Patates püresinin hazırlanışı:
Öncelikle patatesler soyulur ve yıkanır
Derince bir tencereye konur
Üzeri kapanacak şekilde 5 su bardağı su eklenir
haşlanmaya bırakılır
Haşlanan patatesler bir süzgeç yardımı ile süzülür
Mikser veya çatal ile ezilerek püre haline getirilir
Derince bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı konur ve eritilir
Üzerine 1 litre süt ve püre haline getirilmiş patatesler eklenir
Mikser yardımı ile çırpılarak muhallebi kıvamına getirilerek pişirilir
Sıcak olarak etlerin yanına konularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul