Yalnız Mesajı Göster

Mersin - Tantuni

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mersin - Tantuni





Tantuni / Mersin



Malzemeler
1 kg kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil soğan
2 adet domates
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın Yıkayıp süzdükten sonra saca koyun margarin ekleyin Etler suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin 1 yemek kaşığı toz biber atıp ocağın altını kapatın Etleri kenara alın Saca yeşil soğan kuru soğan domates ve yeşil biber doğrayıp kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun Etleri tekrar saca koyup karıştırın Pide ekmeklerinin içine koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla