Konu
:
Pepeçura (Trabzon )
Yalnız Mesajı Göster
Pepeçura (Trabzon )
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pepeçura (Trabzon )
Malzemeler: Uç kilo siyah kokulu üzüm
bir su bardağı mısır unu
tuz
Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur
Yapılışı:Üzümler ezilir
şırası alınır
Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur
Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un
yavaş yavaş yedirilir
gerekirse şeker ilave edilir
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir
Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur
Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler
Pepeçura
pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilir
ALINTI
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul