Yalnız Mesajı Göster

Pepeçura (Trabzon )

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pepeçura (Trabzon )







Malzemeler: Uç kilo siyah kokulu üzüm bir su bardağı mısır unu tuz Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur
Yapılışı:Üzümler ezilir şırası alınır Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un yavaş yavaş yedirilir gerekirse şeker ilave edilir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler
Pepeçura pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilirALINTI


Alıntı Yaparak Cevapla