Konu
:
Bükme Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Bükme Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bükme Tarifi(Resimli Anlatım)
Afyon yöresine ait haşhaşlı bükme tarifi
üzerini iki parmak geçecek kadar suyla haşlanır iyice pişince tuz ve kara biber ve sotelenmiş 1 adet soğan eklenir
Arzuya göre yeşil mercimek sevmeyenler için patates ve peynir karışımıda konulabilir
Hamuru:
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ve aldığı kadar un
Mantı hamuru gibi bir hamur yoğurulur
Hamur 4 bezeye ayrılır ve yarım saat dinlendirilir
Bezenin Biri börek yufkası kadar ince açılır
Yağla iyice akıcı kıvama getirilen haşhaş yufkanın her tarafına sürülüp şekildeki gibi katlanır
Sonra ikinci yufka açılır
haşhaşı sürülür
bohça haline getirilen diğer yufka ortasına konulur
tekrar bohça yapılır
Geriye kalan diğer iki yufkada da bu işlem tekrarlanır
Böylece iki tane çiftli bohça elde edilir
Bunlar 9′a veya 12′ye kareler halinde kesilir
Merdaneyle açılıp içine hazırladığımız mercimekli iç konur ve şekildeki gibi kapanır
200 derece fırında güzelce pişirilir
Püf noktası:
Haşhaş özel bir işlemden geçirilmiş olmalı bu türüne yörede ezilmiş haşhaş denilir
Sıvı yağ ile karıştırılarak biraz daha akışkan hale getirilerek uygulanır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul