Konu
:
Karacabey Mantısı Tarifi(Bursa)
Yalnız Mesajı Göster
Karacabey Mantısı Tarifi(Bursa)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karacabey Mantısı Tarifi(Bursa)
karabiber
tuz
Yapılışı:
Bir bütün tavuk
2 kaşık tereyağ
tuz
karabiber ile iyice haşlanır
Karacabey mantısı tepsiye dizilir
fırında biraz ısıtılır ve üzerine kaynamış bolca tavuk suyu dökülür
Tavuk etleri mantıların üzerine didilir ve tekrar fırına koyuldukran sonra suyu çekilene kadar fırınlanır
Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve bir kaşık yağda kızdırılmış pul biber dökülür
Afiyet Olsun
yağ daha tadlandırıyor
* Yoğurdu yanına koyup ta yiyebilirsiniz çünkü a
slında pek yoğurtlu yemiyorlar
* Mantının suyunu dökerken mantıda sıcak olmalıdır
Aksi halde hamur olur
* Üzerine bol tavuk koyulmalıdır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul