Yalnız Mesajı Göster

Karacabey Mantısı Tarifi(Bursa)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karacabey Mantısı Tarifi(Bursa)





karabiber tuz


Yapılışı: Bir bütün tavuk 2 kaşık tereyağ tuz karabiber ile iyice haşlanır Karacabey mantısı tepsiye dizilir fırında biraz ısıtılır ve üzerine kaynamış bolca tavuk suyu dökülür Tavuk etleri mantıların üzerine didilir ve tekrar fırına koyuldukran sonra suyu çekilene kadar fırınlanır Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve bir kaşık yağda kızdırılmış pul biber dökülür
Afiyet Olsun



yağ daha tadlandırıyor
* Yoğurdu yanına koyup ta yiyebilirsiniz çünkü aslında pek yoğurtlu yemiyorlar
* Mantının suyunu dökerken mantıda sıcak olmalıdır Aksi halde hamur olur
* Üzerine bol tavuk koyulmalıdır

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla