08-24-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salevat Getirmek
Peygamber efendimiz, (Cuma günleri bana çok salevat okuyun! Bunlar, bana bildirilir) buyurdu Öldükten sonra da bildirilir mi denilince buyurdu ki: (Toprak, Peygamberlerin vücudunu çürütmez Bir mümin salevat okuyunca, bir melek bana haber verir, "Falan oğlu filan, sana selam söyledi" der ) [İbni Mace]
(Bana salevat okuyana, melekler salat okur Salevata devam edene, melekler de ona salat okumaya devam eder Artık isteyen az, isteyen çok salevat okusun!) [I Mace]
Bir kitap yazmaya veya vaaza başlarken Allahü teâlâya hamd ve Resulüne salevat getirmelidir Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kim, kitabına ismimi yazdıktan sonra, bana salat ve selam da yazarsa, ismim o kitapta kaldığı müddetçe, melaike, o kimse için istiğfar eder ) [Taberani]

(Beni sözünüzün başında, ortasında ve sonunda anın!) [I Neccar]
(Allahü teâlâyı zikretmeden ve Resulüne salevat getirmeden, toplanıp dağılmak, leşten dağılmak gibidir ) [I Ahmed]
(Cebrail aleyhisselam, bana dedi ki: Ya Resul, senin ismin anılınca, sana salevat getirmeyen azabı hak eder, Cehenneme gider ) [İ Ahmed]
Demek ki Resulullah efendimize ömürde bir defa salevat getirmek farz, bir oturumda, bir yazıda bir defa salevat getirmek vaciptir Bu vacibi kasten terk eden azabı hak eder
|
|
|
|