Yalnız Mesajı Göster

Gevşemeyiniz!...

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Gevşemeyiniz!...

Orjinal Yazarı SeYFuLLaH
GevŞemeyiniz!

Kitab'a, Rasul(as)'a sarılalım Bir anlık gevşemenin Ka'b b Malik'e nelere mal olduğunu hatırlayalım

Küresel iblislerce estirilen korku putu karşısında ye'se düşmemek, vahyin sunduğu örneklikleri gözönüne getirmek, yalnız ve yalnız ona sığınmak Ölümü bile ayakta karşılayabilecek bir bilinci kuşanmak Fıtrat bu bilince muhtaç Bunun susuzluğunu çekmekte Akan kanlar ve çığlıklar, gözyaşları, gasbedilen mukaddes mekanlar, hunharca liğme liğme edilen bedenleri ekranlarda seyrederken boğazımıza tıkanan lokmalar Hala öze dönmeyecek miyiz? Yaradılışımızın özüne! Bizi biz yapan değerlere O tatlı koşuşturmacaları özlemedik mi? Soğuk kış günlerinde, insanların sıcak evlerinden çıkamadıkaları günlerde yoğun kar altındaki yürüyüşlerimizi özlemedik mi? Gece yarısı bir kardeşimizin derdine derman olduğumuz, Kitabı tedricen-tertil üzere okuduğumuz o günlere ve gecelere ne oldu? Yoksa, “Ey iman edenler, İman ediniz…" ayetine mi takıldık? Aşamadık mı? İmanın üstünlüğü gerçeğini mi unuttuk? O halde hatırlatalım ve hatırlayalım

"Gevşemeyiniz, üzülmeyiniz Eğer gerçekten inanıyorsanız üstün olan sizlersiniz" (Al-i İmran-139)

İlim ile yoğrulup, amel ile doğrulmak duasıyla

Şüphe yok ki Allah, inananlardan müşriklerin şerrini defedecek; şüphe yok ki Allah, hainlikte ileri giden nankörlerin hiçbirini sevmez Kendileriyle savaşa girişilenlere, zulme uğradıklarından dolayı savaşmaya izin verildi ve şüphe yok Allah’ın onlara yardım etmeye gücü yeter elbette O kişilerdir onlar ki ancak rabbimiz Allah’tır dediklerinden dolayı haksız olarak yurtlarından çıkarıldılar ve eğer Allah, insanların bır kısmını bir kısmıyla defetmeseydi, içlerinde Allah isminin çok anıldığı manastırlar da yıkılırdı, havralar da, kiliseler de, mescidler de ve Allah, kendisine yardım edene mutlaka yardım eder, şüphe yok ki Allah kuvvetlidir, güçlüdür”(Hac 39-40))

Çok güzel bir paylaşım,Emeğine,sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla