08-24-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'ın Kuran'da Bildirdiği Mümin Özellikleri
Faydalı bir paylaşım 
Ancak şu maddenin alındığı ayetlere baktım ve müslümanların atalarına uymazlar gibi bir vasfından bahsedildiğini görmedim
• Atalarına körü körüne uymazlar Kuran'a göre hareket ederler (İbrahim Suresi, 10; Hud Suresi, 62, 109)
Bu husus yani 'babalara atalara uymak' bugün mezhep ve tarikat düşmanlığı eden bedbaht kimselerin karın ağrısıdır Biz onlara karşı : Mezhep imamlarını taklit etmeli, Meşayıha ittiba etmeli başıboş olmamalı dedikçe onlar öfkelenir ve açıktan açığa kendi anlayışınıza / nefsinize uyun diyemezler ancak Kuranın bu ayetlerini okuyarak güya bizleri hatalı gösterirler ve biz İmamlara Meşayıha uyarak sanki Allahın dinine değil atalarımızın dinine uymuş olurmuşuz!! Halbuki ilgili ayetlerde Rabbimiz, peygamberine uymayı kabul etmeyip şeytanın yolunu seçen geçmiş kafirlerin "babalarımız bu yoldaydı o yüzden bu yoldan gidiyoruz" gibi geçersiz mazeretlerini beyan etmektedir Yoksa din büyüklerine uymayı reddetmek asla ve kata Kuranın ruhuna uymayan bir durumdur
Babaların dinine yoluna uymak evet Kuran mezmumdur, ne zaman? Babalar atalar hakka uymadıkları zaman Acak babalar Allah ve Rasulüne itaatli iseler onların yoluna uymak Kuranda teşvik edilmiş ve övülmüştür ve müslümanın bir vasfı olarak belirtilmiştir Bakın
Sure-i yüsuf 38 : Ve babalarım İbrahim, İshak ve Ya'kub'un dinine uydum Bizim Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamız olamaz Bu, Allah'ın bize ve insanlara bir lütfudur, fakat insanların çoğu şükretmezler
Sure-i Nisa 115: Kim de doğru, apaçık belli olduktan sonra peygambere muhalefette bulunur ve müminlerin yolundan başka bir yola giderse, onu gittiği o yolda bırakır ve kendisini cehenneme boylatırız ki, o ne kötü gidiştir!
Yukardaki madde de körü körüne uymazlar şartı ve peşine Kuran uyarlar ilave edilerek güya tanım makul bir çerçeveye oturtulmaya çalışılmış Bir mukallidin kimse kusura bakmasın Müçtehide körü körüne uymaktan başka çaresi yoktur, Başka türlü Allah ve Rasulüne değil ancak nefsinin hevasına uyar 
|
|
|
|