08-24-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boş Kaldığımız Zaman
Hasili biz, Rabbimizle irtibat icinde olursak, O da bizi, bizim ve O’nun dusmani olan seytana terk etmeyecektir Evet, hic mumkun mudur ki biz vefali davranip O’nun dinine omuz verelim de, (Hasa) Cenab-i Hak bize karsi vefali davranmasin? O vefalilarin en vefalisi olduguna gore, elbette bizi arzularimizla bas basa birakmayacak ve curumeye terk etmeyecektir Evet O, kitabinda: “Evfu bi ahdi ûfi bi ahdikum ” (Bakara/40) “Siz, sozunuzu tutun Bana karsi vefali olun ki Ben de size vefali olayim” diyor O halde biz, ALLAH’in dinine yardim edip dururken hic ALLAH bize seytani musallat eder mi? Hayir ve asla! Aksine O, boyle bir durumda en azindan bir âyetini lisanimizda temessul ettirecek, bizi kendimize getirecek ve o seytanî girdaptan uzaklastiracaktir Tipki, ALLAH Resulu’nun bir kisim guzide ashabini uzaklastirdigi gibi Evet, onlarin da, insan olarak bakislarinin bulandigi, baslarinin dondugu anlar olmustur ama, hemen Rabbin burhani karsilarina cikmis ve nazarlarini meâliye ve uhrevîliklere cevirmistir Hak dâvâsinda samimi olarak gonul veren herkes hayatina az dikkat etse gorecektir ki, irâdesini kotuye kullandigi veya bilmeyerek bir ucurumun kenarina suruklendigi nice zamanlar olmustur ki, bir inâyet eli uzanip onu tutmus, desteklemis ve dusmesine imkân vermemistir Evet her birerlerimiz, Cenab-i Hakk’a karsi sadâkat ve vefamiz olcusunde mutlaka O’nun destegini gormus ve “In tensurullahe yensurkum” sirrini irademizin nasiye ve cehresine yazildigini musâhede etmisizdir
Bizim irâdemizin cercevesi yok denecek kadar dardir Buna ragmen, O bizim bu irâdemizi sart-i âdi yapmis ve seytana ait butun igfalleri ters-yuz etmistir
|
|
|
|