08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hidâyet Allah'tandir
HİDÂYET ALLAH'TANDIR
Şimdi bizim de Allah rızası için çalışmamız lâzım! Konrad Adenaur Almanya için çalışmış, Helmut Kohl Almanya için çalışmış; bizim de kendi ülkemiz, kendi ülkümüz, kendi istikbalimiz, kendi çocuklarımız için çalışmamız gerekiyor
Kur'an-ı Kerim'de Allah-u Teàlâ Hazretleri buyuruyor ki,
bismillâhir-rahmânir-rahîm:
(Vellezîne câhedû fînâ) "Bizim uğrumuzda mücâhede edenleri, (lenehdiyennehüm sübülenâ) muhakkak ve muhakkak rızamızın yollarına, sevdiğimiz, razı olduğumuz yollara götürürüz O yollara hidayet ederiz (Ve innallàhe lemeal-muhsinîn) Hiç şüphe yok ki Allah, iyilik yapan kullarla, muhsin kullarla beraberdir "
Çocukluğumuzdan beri namaz kılıyoruz, Fâtiha'yı ezbere biliyorsunuz Ne diyoruz:
(İhdinas-sırâtal-müstakîm Sırâtallezîne en'amte aleyhim, gayril-mağdubi aleyhim ve led-dàllîn ) Fâtiha Sûresi okuyarak, günde kırk defa Allah'tan, "Yâ Rabbi bizi sevdiğin, razı olduğun kulların yoluna sok! Kendilerine ikramda, in'amda bulunduğun kullarının yoluna sok! Kendilerine gazab ettiğin, veya yolunu sapıtmış, şaşırmış, sapık yollara sapmış kimselerin yollarına bizi kaydırma, bizi razı olduğun yolda yürüt!" diye dua ediyoruz Bu duayı bize, böyle dua edin diye Allah öğretiyor Biz de böyle dua ediyoruz
Demek ki, Allah'ın rızasını kazanacak yollara girmemiz lâzım! Allah'ın rahmetine erecek yolları arayıp, oraya girmemiz lâzım! "Yâ Rabbi, sen bizi sevk et!" diyoruz Ordan da anlaşılıyor ki, hidayet Allah'tan  Zâten başka ayet-i kerimeden de biliyoruz:
(Leyse aleyke hüdâhüm velâkinnallàhe yehdî men yeşâ') "Ey Rasûlüm, sen istediğini hidayete sokamazsın, doğru yola alamazsın; Allah istediğini doğru yola sokar "
Bu ayet Ebû Tàlib için inmiştir Peygamber Efendimiz Ebû Tàlib'in müslüman olmasını istedi "Bana gençliğimde yardım etti Peygamberlik bana geldiği zaman, Kureyşliler bana zulüm yapmak isterken, o bana çok yardım eti " diye onun İslâm olmasını istedi "Kelime-i şehadet getir, 'Eşhedü en lâ ilâhe ill, ve eşhedü enne muhammeden abdühû ve rasûlühû' de amcacığım, ben de sana şefaat edeyim; Rabbimin huzurunda, müslümandır yâ Rabbi bu diyeyim!" diye yalvardı O da demedi "Ölümden korktu derler " dedi, demedi Onun üzerine bu ayet indi Yâni, "Sen istediğini doğru yola sokamazsın, Allah istediğini doğru yola sokar " diye
Hidayet Allah'tan olduğundan, Allah'tan hidayet istiyoruz Demek ki biz, doğru yola kendimiz giremiyoruz Neden? Allah nasib etmediği için Hidâyet cennete giriş belgesi demek, çok önemli bir şey Hidayete erdi mi insan cennete girer Allah kimlere nasib etmez? Üç zümreye Allah hidayeti vermez:
|
|
|