Yalnız Mesajı Göster

Hidâyet Allah'tandir

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hidâyet Allah'tandir

Vallàhu lâ yehdil-kavmez-zàlimîn) "Allah zalimlere hidayet vermez" Zâlim olmayacak insan, başkasına zulmetmeyecek Zâlim sıfatını edinmeyecek, zâlimler zümresinden olmayacak Zâlimlere hidayet etmez

(Vallàhu lâ yehdil-kavmel-fâsıkîn) "Allah fâsıklara da hidayet etmez" Fâsık ne demek? Allah'ın emrini dinlemeyip raydan çıkan, günah işleyen insan demek Hà, bir insan günah işlemeye başladı mı, "Nereye gidersen git bakalım!" diye Allah onun ipini salıverir Ona da hidayet etmez

(Vallàhu lâ yehdil-kavmel-kâfirîn) "Allah kâfirlere de hidayet etmez" Çok iyi insanmış da bilmem neymiş de Kâfir Kâfir oldu mu hidâyet etmez, fâsık olunca hidayet etmez, zâlim olunca hidayet etmez

Kâfir değiliz, mü'miniz; "Eşhedü en lâ ilâhe ill, ve eşhedü enne muhammeden abdühû ve rasûlüh" Amma fâsıklıktan kurtulmak lâzım! Fâsık ne demek; Allah'ın emri yolundan çıkıp isyan eden, günahlara bulaşan demek Fâsık oldu mu bir insan, o zaman Allah sevmediğinden, "Sapıtsın yolu, hidayeti vermiyorum, ne yaparsa yapsın!" diye ona hidayeti vermez O fenâ, çok fenâ Cennetin yolunu bulamaz adam Neden? Fâsık da ondan Allah'ın emrinden dışarı çıktı

Allah'ın emrini tutmağa çalışacak, namazı kılmağa çalışacak

Bana soru soranlara her zaman söylüyorum: "Bak namaz kılmazsan, Allah'ın ibadetlerini yapmazsan, ben sana bir şey yapamam!" diyorum

Gelmiş bana soruyor:

"--Ben Allah'a ulaşmak istiyorum, Allah'ı tanımak istiyorum, Allah'a ermek istiyorum?" diyor

Bakıyorum, halinden anlıyorum soruyorum:

"--Namaz kılar mısın?"

"--Namaz kılmam, öyle bir alışkanlığım yok"

"--Namaz kılmazsan Allah'a eremezsin!"

Neden? İsyanla Allah'a erişilmez, itaatle, ibadetle Allah'a erişilir İbadetlerin, itaatlerin hepsi, Allah'a erişmek için birer vasıtadır, birer vesîledir

Alıntı Yaparak Cevapla