Prof. Dr. Sinsi
|
Esma'ül Hüsna/Allah C.C En Güzel 99 İsmi Ve Esrarı
NOT: İsimlerin sonuna, Saygıyı ifade eden ; Celle Celalüh getirilerekte okunur Örneğin; Ya Saburu Celle Celalüh,Ya Varisü Celle Celalüh gibi Sayılarda, Türkçesi söylenmez, İsimleri söylerken anlamını bilerek söylemek çok daha faydalıdır Ya; İmdat-yetiş-yardım et, anlamındadır İsimlerin başına; El, Er, Es getirilerekte okunur ER-RAHMAN, ES-SAMED gibi Allah (C C)’ın isimlerinin her türlü maddi ve manevi hastalığa şifa olduğu gerçektir İhtiyacına uygun bir ismi anlamını bilerek, her gün okursan ins ihtiyacın-sıkıntıların ortadan kalkar, istek ve arzuların yerine gelir Örneğin; sağlık sorunun varsa veya daima genç, güzel ve vücudunun diri kalmasını istiyorsan; Ya Hayy-Ya Kayyum-Ya Muhyi İşlerinin düzgün gitmesi, her işinde Allah’ın, Sana, Dost, yardımcı ve Vekil olmasını, herkes tarafından övülen-sevilen birisi olmak istiyorsan; Ya Veli-Ya Vekil-Ya Hamid Devamlı Allah’ın koruması, muhafazası ve himayesi altında olmak istiyorsan Ya Hafiz-Ya Rakib-Ya Şehid-Ya Allah isimlerini anlamlarını bilerek söylemelisin Allah-ü Teala’yı hangi ismiyle anar ve O, ismi söylemeyi alışkanlık haline getirir ve yaşamaya çalışırsan Allah, O, isminin özelliklerini ve güzelliklerini kuluna verirmiş Yani, Allah çok cömert, merhametli, affedici,sabırlı ve temizdir, Sen de öyle olmaya çalışmalısın Zikrin en büyüğü sevabı en çok olanı; LA İLAHE İLLALLAH Duaların en güzeli ve en büyüğü ise; ELHAMDÜLİLLAH demektir
-Musa (a s)’ın dişi çok ağrıyormuş Allah (c c)’a sormuş Allah’ım dişim çok ağrıyor ne yapmalıyım demiş Allah’ta Musa (a s)’a “ Bir ot ismi söyleyerek, git o otun yaprağını kopar ve ağrıyan dişinin üzerine koy, ağrısı geçer ” demiş Musa (a s) otun yaprağını dişinin üzerine koymuş ve dişinin ağrısı geçmiş Aradan uzun zaman geçmiş yine Musa (a s)’ın dişi ağrımış Musa (a s) hemen daha önce dişinin ağrısını kesen ottan yaprak kopararak ağrıyan dişinin üzerine koymuş ama dişinin ağrısı kesilmemiş Sonra Allah’a dua ederek” Allah’ım bir zamanlar dişim ağrıyordu, ne yapmam gerektiğini sordum Sende, filan otun yaprağını kopar ve ağrıyan dişinin üzerine koy ağrı geçer demiştin ve söylediğini yaptım dişimin ağrısı hemen geçti Yine dişim ağrıdı, gittim o otun yaprağını koparıp dişimin üzerine koydum fakat ağrı kesilmedi ”demiş Allah (c c), Musa (a s) ya: “Ya Musa, geçen sefer dişin ağrıdığında aklına ilk Ben, gelmiştim ve şifayı Ben’den istemiştin Oysa şimdi ilk aklına gelen ot oldu ve ondan medet umdun Senin dişinin ağrısını ot değil Ben, geçirdim O otu da vesile yaptım Unutma şifayı ancak Ben, veririm “ Buyurmuş
HERTÜRLÜ KAZA-BELA-DERT-SIKINTI CİN-ŞEYTAN-PERİ KORKUSU, NEFİS ŞERRİ İÇİN DUA:
E’UZÜ BİLLAHİ MİNEŞŞEYTANİRRACİM BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Allah’ın azabından ve gazabından, İçinde bulunduğumuz maddi ve manevi tüm sıkıntı ve rahatsızlıklardan, Amansız ağrıların, sızıların, sancıların, hastalıkların şerrinden, İnsanların, kafir kavimlerin, zalim kişilerin şerrinden, Nefsimizin şerrinden, Cin, Şeytan ve Perilerin vesvese ve aldatışlarından, yanımıza gelmelerinden, Bizimle, olmalarından, Bize zarar vermelerinden, Yeryüzüne inenlerin, Gökyüzüne çıkanların şerrinden, Yangın, Yağmur, Sel, Deprem ve tüm doğal afetlerin şerrinden, Fakirliğin Yoksulluğun, Fayda vermeyen ilmin, kabul olmayan duaların şerrinden, Allah-ü Teala’nın, kuvvet ve kudret eliyle tutmuş olduğu canlı cansız tüm mahlukatın şerrinden, Kendimi, eşimi, çocuklarımı, annemi, babamı, kardeşlerimi, tüm mümin ve müslüman kulları, Maddi ve manevi, Gizli ve aşikar Ezeli ve ebedi tüm dertlerin tek tabibi olan, Allah-ü-Teala’nın, Kuvvet, kudret, tam ve noksansız olan isim ve kelimelerine sığındırırım Kullarına ancak Allah yardım eder Dönüş yalnızca Allah’a dır Güç ve kuvvet ancak ve ancak Allah-ü-Teala’nın yardımıyladır (Herhangi bir şeyden korkan birisi bu duayı uyurken okur veya baş kısmına koyarak uyursa inş hiçbir şeyden korkmaz-Hastalıklardan korunur-Hasta şifa bulur)
--- Yüce Allah(c c) şöyle buyuruyor; “Kulum, işlemiş olduğu bir günahından dolayı pişman olur ve tevbe eder Ben bu kulumun tevbesini kabul ederim ve onu affederim Kulum O, günahı bir daha işlemez ise o günahı işlediği sürelerin toplamı kadar ona ibadet etmiş gibi sevap veririm Şayet kulum tevbe eder O, günahı bir süre sonra tekrar işler tevbesini bozar ve yine aynı günahtan dolayı tevbe ederse yine tevbesini kabul ederim Çünkü, kulum günahı işledikten sonra O işlediği günahtan dolayı kendisini hesaba çekecek, cezalandıracak bir Allah’ının olduğunu hatırlamış, Allah’ını unutmamıştır O, sebepten dolayı kulumu affederim ama sevap vermem Kulum işlemiş olduğu bir günahtan pişmanlık duyar ve O, günahtan dolayı birkaç kez tevbe ederse Ben, O, kulumla, o günah arasına bir engel kor o günahı bir daha işletmem” buyuruyor Kul, günahlarına tevbe edince Allah çok sevinir (Hadis)
SEN; BİR OLAN ALLAH-A DOST OL Kİ, ALLAH-TA; SENİ, TÜM DOSTLARINA DOST YAPSIN
-Muhammed Mustafa (s a v ) ise; Şayet, Biz günah işleyip Allah’a tevbe etmeseydik veya günah işlemeyen kullar olsaydık, Allah(c c) Bizi, yeryüzünden siler, Bizim yerimize günah işleyip sonrada tevbe eden kullar yaratırdı Allah-ü Teala ”İşlediği günahtan dolayı, pişman olup tevbe eden kulunu çok sever ”Diyor
---Başımıza gelen en ufak bir İyilik, bela, dert, hastalık ve musibetin, Geçmiş günahlarımızın keffareti, Gelecek olan mükafatlarında habercisi olarak Allah tarafından gönderildiğini hiçbir zaman unutmamalıyız İyiliklere sevinirken, bela ve musibetlere de sabretmeliyiz Allah(c c) “ Her kim içinde bulunduğu sıkıntılara Benim için sabrederse O, Kuluma istediğini veririm Şayet istediği şey O, kulum için hayırlı değilse ve kulum yine Benim, için sabrederek, bir şeylerden vazgeçerse Ben; O kuluma, vazgeçtiği şeyin bin kat daha güzel, değerli ve hayırlısını veririm Ben, sabredenler ile birlikteyim Bana, Sığınan, İnanarak ve güvenerek sabreden kulumu hiçbir zaman mahçup ve perişan etmeyeceğim ”Buyuruyor Bela ve musibet sahte aşıklar ile gerçek sevgiliyi birbirinden ayırmaya yarar
SEN; BİR OLAN ALLAH-I SEVGİLİ EDİNKİ, ALLAHTA; SENİ, TÜM SEVDİKLERİNE SEVGİLİSİ YAPSIN
Fincan falına baktırıp falcının söylediklerine inanan kişilerin kırk gün duası kabul olmazmış Gaybı, Allah-ü Teala’dan başka hiçbir şey bilemeyeceği için fala bakan kişide Kuran-ı Kerim’i inkar etmiş oluyormuş
SİVİLCE DUASI : Ey; Her türlü kusur ve ayıplardan beri, tüm noksan sıfatlardan ve eksikliklerden arı tertemiz olan, Kudretli, istediğini istediği şekilde yapmaya gücü yeten, küçükleri büyülten, büyükleri küçültüp yok eden yüce Allah’ım; Benimde yüzümde, vücudumda elimde bulunan sivilce-iz ve lekeleri de en büyük en güzel ismin olan İsmi AZAM isminin, ZAT’ının ve Cemalinin güzelliği yüzü suyu hürmetine küçült, yok et Yarabbim Amin
SEN; BİR OLAN ALLAH-A YÖNEL VE YÜRÜ Kİ, ALLAH-TA; SANA, TÜM SEVDİKLERİNİ YÖNELTİP YÜRÜTSÜN
---Adamın biri her gün namazını kılar, Allah’ım diyerek dualar edermiş Adamı bu ibadetinden alı koymak isteyen, Şeytan, insan kılığında adamın yanına gelmiş ve Ya adam; Sen, yıllardır elini açıp Allah’ım diye yalvarıp duruyorsun Hiç Allah’ın, Sana, kulum dediğini duydunmu, Oysa filan insan, Allah’ım dedikçe Allah’da O, insana “ buyur kulum ”diyor,demiş Adam düşünmüş gerçekten yıllardır “ Ben, Allah diyorum ama birgün Allah’ın, bana kulum dediğini duymadım, diyerek ibadetini bırakmış Sonra namaz kıldığı seccadeyi toplamış ve başının altına koyarak uyumuş Rüyasında Allah(c c) adama şöyle seslenmiş “Ya kulum, Ben bir insana kulum demediğim müddetçe O, insan Bana, el açıpta Allah’ım Allah’ım diye dua edipte yalvaramaz Sen, Allah diyerek el açıp dua ediyorsan O, Benim, Seni kulum diyerek andığımdandır Ben, bir insana kulum dersem ancak o zaman, o insan Bana, Allahım der ”Buyurmuş Demek ki, Allahü Teala’nın ismini zikredip, dua edebilmemiz bile Allah-u Teala’nın kudretindedir Dua büyük bir ikramdır Rabb’imiz ile aramızdaki bağı koparmamak için dua edelim, bugün olmazsa yarın mutlaka olacağına, gecikebileceğine ama cevapsız kalmayacağına inanarak yalvaralım
ALLAH(C C ); Habibim, Kullarım Sana, Beni sorduğu vakit onlara de ki, Ben herhalde onlara yakınım Dua edenin duasını Bana, dua ettiği anda işitir, ona karşılık veririm Buyuruyor
Yemek veya başka birşey yerken veya içerken; Bir kez Ya Nur-Ya Allah demeyi alışkanlık haline getirnlerde O, yenilen veya içilen şey midede Nur olurmuş ve iç hastalıkları Lazerle tedavi edilmiş gibi yok olurmuş
---- Sabahları evden çıkarken veya bir işe başlarken Bismillah diyen bir kişiye hiçbirşey zarar veremezmiş Nasıl ki, Polis ve asker devletin ve kanunların kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanırken; Kanun namına, herkes ayağa kalksın, ellerini yukarı kaldırsın vs dediği zaman hiç kimse, Devlete ve kanunlara olan saygı veya korkusundan itiraz etmiyorsa, her şeyin yaratıcısı ve tek sahibi Allah-ü Teala olduğu için Bismillah diyen bir kişiye de Allah korkusundan veya saygısından hiç bir şey zarar veremezmiş Bismillah diyen kişide Allah’ın kullarına vermiş olduğu yetkiyi kullanmış oluyormuş Bismillah  Kulun emniyeti ve güven sigortasıdır Ayrıca; Bismillahir-Rahmanir-Rahim demek çok sevapmış ve bir kez söyleyene Yüzdoksan sevap verilirmiş
|