Yalnız Mesajı Göster

Esma'ül Hüsna/Allah C.C En Güzel 99 İsmi Ve Esrarı

Eski 08-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Esma'ül Hüsna/Allah C.C En Güzel 99 İsmi Ve Esrarı

NAMAZ KILMAK İÇİN ALINAN ABDEST, EN ETKİLEYİCİ GÜZELLİK KREMİNDEN DAHA FAYDALI VE ETKİLİDİR
50 yaşında namaz kılan bir bayan ile 20 yaşındaki kızına aynı anda bakınca söyleyeceğiniz ilk söz; Anası, kızından genç demek olacaktır
Peygamber Efendimiz (sav) “Selam’ı, ilk (önce) verene Cennetten bir köşk verilir ”Buyuruyor Ayrıca; Selam verilerek girilen bir yere Şeytan giremezmiş ve O, yerde rızık bolluğu olup bereketlenirmiş
BİLEREK VE İSTEYEREK, BİR LOKMA HARAM YİYENİN, KIRK GÜN DUASI KABUL OLMAZMIŞ
Vilayetin birinde bir insan varmış Bu insanın etmiş olduğu tüm duaları kabul olurmuş Bir gün, dua edipte duası kabul olmayan bir grup toplanarak ettiği her duası kabul olan şahsın yanına giderek bunun hikmetini sormuşlar Duaları kabul olan Adam gelen gruba; Şimdi, şurdan tanımadığınız birisi çıkıp gelse ve sizden borç para istese verirmisiniz diye sormuş Onlar, hep bir ağızdan, vermeyiz demişler Bu cevabın üzerine duaları kabul olan Adam; Ben, sizden belli bir miktarda ve hepinizin verebileceği kadar borç para istesem verirmisiniz diye sormuş Onlarda; Veririz demişler Adam niçin verirsiniz diye sormuş, Onlarda; Seni çok iyi tanıyoruz Dürüstsün-doğrusun-verdiğin sözü yerine getirirsin, her zaman bizim iyiliğimizi istersin vs demişler İşte Allah’ta öyle, istisnalar hariç kendisini tanıyan, Kendisine inanan yer ve zaman farkı gözetmeksizin, Kendisini anan, unutmayan, kulluk görevlerini elinden geldiğince yapmaya çalışan insanların dualarını kabul eder Sizin, etmiş olduğunuz dualarda, tanımadığınız birinden borç para istemek gibidir O, sebepten dolayı da Sizin, etmiş olduğunuz dualar kabul olmuyor demiş
İLİM ÖĞRENMEK, TÜM SIKINTILARI GİDERİR (Hadis)

SEN; KENDİNİ DEĞİŞTİREBİLİRSEN, ÇEVRENDEKİ HERŞEYİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİN
Allah (CC); Sıkıntıda olan bir kuluma borç verip sıkıntısını gideren kulum O, borcu Bana, vermiş sayılır Ben’de O, kuluma borç olarak verdiğinin en az onsekiz katını veririm Bunu istersem yetmiş katına çıkartır, yine istersem sonsuz da yaparım Kendisine rızık olarak verdiğim nimetleri ihtiyacı olan kullarımla paylaşan kulumun rızkını artırırımBuyuruyor
TEVBE EDEN HİÇ GÜNAH İŞLEMEMİŞ GİBİ TERTEMİZDİR(Hz Muhammed (sav)
Hz Hasan (ra)’a; Bir gün ayrı ayrı insanlar gelerek şu soruları sormuşlar;Efendim, Çocuğum olmuyor,Borcum çok, Dualarım kabul olmuyor, Kazancım bana yetmiyor, Evladım bana itaat etmiyor, Sürekli hasta oluyorum, Geceleri uyuyamıyorum vs gibi sorunlarını anlatarak ne yapmaları gerektiğini sormuşlar Hz Hasan(ra)’da, Hepsinede aynı şeyleri söylemiş ve bol bol Tevbe edin ve Estağfirullah deyin, sorunlarınız ortadan kalkar demiş Bu esnada Hz Hasan(ra)’nın yanında bulunan bir arkadaşı; Ya Hasan, sabahtan beri çok sayıda insan geldi, hepside ayrı ayrı sorunlarından bahsetti ve Senden, çare nedir diye sordu Sen, hepsine de, Estağfirullah deyin tüm sorunlarınızdan kurtulursunuz dedin Bundaki hikmet nedir diye sormuş Hz Hasan(ra)’da, arkadaşına; Yoksa Sen, Allah-ü Teala”nın şu ayetini okumadın mı diyerek Mealen kısaca; Kullarım, Siz işlemiş olduğunuz günahlardan dolayı Tevbe edinizki, Bende, Size, gökten yağmurlar yağdırarak rızkınızı artırayım, hayırlı çoçuklar vererek neslinizi devam ettireyim, kazancınızı bereketlendireyim Dertlerinize deva, hastalıklarınıza şifa vererek, sıkıntılarınızı, sevince çevireyim Daha bunlar gibi aklınıza bile gelemiyecek türlü türlü ihsan ve lütuflarda bulunayımAyetini okumuş
ÖNCE SEN; ALLAH’TAN RAZI OL Kİ, ALLAH’TA, SENDEN RAZI OLSUN (Seni Razı Etsin)
Kulun, duasını ne kadar çok alırsan, Allah’ın rızasına da o kadar çabuk kavuşursun

HASTALIKLARIN BAŞI ÇOK YEMEK, İLAÇLARIN BAŞI PERHİZ, HASTALARINIZI SADAKA VEREREK TEDAVİ EDİNİZ(HADİS)
Allah-ü Teala; “La İlahe İll, Benim, kalemdir Her kim, Bana,inanarak,güvenerek,sığınarak La İlahe İll derse, Benim, kaleme girmiş olur ve Ona hiçbirşey zarar veremez” Buyuruyor “ La İlahe İll ” derken bunu, sadakaların ve zikrin en büyüğünün La ilahe ill demek olduğunu unutma

SADAKA VERMEK ÖMRÜ UZATIR, GELECEK OLAN KAZA VE BELALARI ENGELLER, SIKINTILARI GİDERİR
Allah-ü Teala, Hz İsa (as)‘a; “Ahir zamanda, Ahmet (HzMuhammet(sav)) isminde bir peygamber gelecek O, peygamberin ümmetlerinden olan bazı kullarım, dağ, dere, tepe, çarşı, pazar nereye giderse gitsin, gittikleri her yerde, La İlahe İll diyerek Benim, ismimi zikredecekler, Benim, bu kullarıma vereceğim mükafatta peygamberlerime verdiğim mükafatlardan aşağı olmayacak” buyuruyor
KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN, BİZDEN DEĞİLDİR(Hz Muhammed(sav)
Dikkat et; Namaz kılmayan, Oruç tutmayan, Hacca gitmeyen, Kumar oynayan, İçki içen, Kurban kesmeyen demiyor
Allah-ü Teala: “Kullarım, bir arzunuz, bir isteğiniz, bir derdiniz, bir sıkıntınız, bir dileğiniz olduğu zaman Bana, dua ediniz Bana, dua edinizki, arzu, istek, ve dileklerinizi yerine getireyim Dertlerinize deva, hastalıklarınıza şifa vereyim Borçlarınıza eda ihsan eyleyeyim Sıkıntılarınızı sevince çevireyim Ben, dua eden kulumun duasını kabul ederim, geri çevirmem”BuyuruyorDUA; Müminin silahı, Rahmet kapılarının anahtarı, ibadetin özü ve iliğidir
---Hz Muhammed(sav); “ Ashabım, Ümmetim, bir arzunuz, bir ihtiyacınız, bir sıkıntınız, bir derdiniz, bir kederiniz hatta ve hatta ayakkabınızın bağı bile olmasa Allah’ımızdan isteyiniz Allah’ımız, Kendisinden istenilmesini sever ve dualarınızı kabul eder” Buyuruyor

KUL, KUL’A NASIL BAKARSA ALLAH’TA, O, KUL’A ÖYLE BAKARMIŞ GÜZEL, BAKAN GÜZEL, GÖRÜR VE GÖRÜLÜR
---Kusursuz, hatasız, kelimenin tam anlamı ile mükemmel noksansız ve eksiksiz olmak yalnızca Allah-ü Teala’ya mahsustur Her insan hata yapar, isteyerek veya istemeyerekte olsa bir şekilde günah işler Bir kişi başka bir kişinin ayıbını yüzüne vurmaz örterse, Allah-ü Teala’da O, kişinin bin ayıbını örter ve yüzüne vurmazmış
---En ufak bir yalanı söylemekten veya en ufak bir haramdan vazgeçene, Allah(cc); Tüm, insan ve cinlerin sabahlara kadar yapmış olduğu nafile ibadetlerin toplamından çok daha fazla sevap verirmiş
---Hz Muhammet(sav) ; Dul ve yetimlerin ihtiyacına koşanlar, Allah(cc) yolunda cihad eden ve gündüz nafile oruç tutup, geceyi ibadetle geçiren gibidir Buyuruyor
SİZE; SIKINTI VE HEYECAN VEREN HERŞEY ŞEYTANDAN, HUZUR VE MUTLULUK VEREN HERŞEY DE ALLAH’TANDIR (Hadis)
Hamd ve Şükür, İyilik, Güzellik, Nimet ve Zenginliği Sitem ve Şikayet ise Dert, Bela, Sıkıntı, Musibet Hastalık ve Fakirliği artırır Bu dünyanın Ahiret için bir imtihan sahası, Herşeyin Allah’tan geldiğini ve herşeyde bir hayır olduğunu unutmayarak iyi ve kötü her halimizde Hamd ve Şükür ile Allah’ı tesbih etmeliyiz ki, kurtuluşa erenlerden olalım

SEVİLENİN, SEVİLDİĞİNİ, BİLMEK HAKKIDIR
DOST; DOSTUNU, DOSTUNA GÖTÜRÜR
ALLAH; MAĞLUBİYET BİLMEYEN, TÜM GÜÇLERİ YENEN, TEK GALİP VE TEK HAKİM, HİKMET SAHİBİDİR
ALLAH; EN GÜZEL; DOST, VEKİL, YAR, YARDIMCI, KORUYUCU, TABİP, SAHİP, PATRON, ALİM VE AMİRDİR
ALLAH; TÜM DERTLERİN TEK TABİBİDİR BİZE HER HALİMİZDE YETER VE YETİŞİR

Alıntı Yaparak Cevapla