Yalnız Mesajı Göster

Öfkeyi Yenmede '4 Metot'

Eski 08-24-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Öfkeyi Yenmede '4 Metot'

safahat Nickli Üyeden Alıntı

konu için teşekkürler ÇARE, Allah teala razı olsun
Sizde hosgeldiniz psikolog kardesim, öneriniz için teşekkürler, güzel olur tabii başlayalım
Listeye bizden başlayalım inşaAllah, lakin bütün kardeşlerimizi buraya kendi nedenlerini eklemelerini rica ediyorum
Baştan şunu belirtelimki dinimiz islamın öfkeye dair uyarısı ve kuralları malumumuzdur

Safahat ne zaman öfkelenir;
ağırlıklı olarak karşısındakinin kendisni anlayamadığında ve haksızlık karşısında kendini savunamadığında

selamün aleyküm safahat kardeşim Allah Teala sizden ve çareden de razı olur inşaalah
haksızlığın tam tanımını yapar mısınız ? sizce nedir haksızlık kişisel hakların ihlali mi sosyal hakların ihlalimi düşküne yapılan adaletsizlik mi ? beklide en önemlisi haksızlığa uğradığınızdaki duygu surumunu kızgınlık mı? Kararsızlık mı? Hüzün mü ?
Bu duygunun adı herneyse direkt kişiye mi ?sözlerine mi ? bunlar çok önemşli aslında çünkü kime neden nasılve niçin o duyguyu besliyoruz onu tanımlarsak hem stresle baş etme hemde ruhsal bir rahatlama sağlanır
biz bazen nedensiz “ya bu adam çok güvenli gelmedi yada” “bu adamın her sözü beni rahatsız ediyor bulunduğu ortamda bulunmak istemiyorum “ gibi sözler sarfederiz bunların altında hep bir duygu ve bir neden yatar bundan dolayı stresde yada öfke kontrolünde tanımlama çok önemlidir
son yazdığım yeri bulamadım ) cevabım biraz geç geldi )

Alıntı Yaparak Cevapla