Konu
:
Öfkeyi Yenmede '4 Metot'
Yalnız Mesajı Göster
Öfkeyi Yenmede '4 Metot'
08-24-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Öfkeyi Yenmede '4 Metot'
(((OFLU)))
Nickli Üyeden Alıntı
ağırlıklı olarak karşısındakinin kendisini anlayamadığında ve haksızlık karşısında kendini savunamadığında
-yalan
-kibirlilik
- başkalarının hakkında yorum etmek
- çoğul kullanmak
selamün aleyküm oflu kardeşim sizdede safahat kardeşimizde olduğu gibi birinci sırada olan haksızlık karşısında kendini savunmama durumu en yakınlarımıza karşı bile yapamadığımız bir durum Anne , baba yada eşimiz bile bize haksızlık yapsalar çoğu zaman ya karşılık vermemeye çalışırız yada görmezden geliriz
Bu sorunu çözmekten çok içinden çıkılmaz bir hal alır
Aslında birinci dereceden olan yakınlarımıza duygularımızı sıralamaya kalksak bunun içinde öfke kızgınlık vs gibi ciddi duygu durumları sıralanabilir
Bazen doğru iletişimle haksızlık yapılan konunun tam tanımlanması uygun dille yakınlarımıza ifade edilmesi güzel olabilir die düşünüyorum
Yalan tüm insanları rahatsız eden bir durum sizce yalan neden rahatsız eder?
Biçok insandan biçok cevap alınabilir bu soruya ama temelinde
bence kişinin yalan söyleyen kişi tarafından önemsenmediği!!! Aptal yerine konulduğu , yada doğru söylemeye değer görülmediği düşüncesi yatar
Kibirlilik
Genelde bu durumda olan insanlar yani kibirli olan insanlarda çoğu zaman kibirlik gösterdikleri durumlarda eksikliklerinin olduğunu görürsünüz kibirlilik eksik kapatmaktır aslında
Ve unutmamakta fayda var aşırı mütevazilikte bir çeşit kibirdir yada göstermelik mütevazilik
Mütevaziliğinde sınırı olmalı bana göre
burda aşırı mütevaziliği bir örnekte açrsak belki daha ii olacak
Mesela başarılı bir kişiye başarısının nedenli güzel ve iyi olduğunu ifade edersiniz mütevazi kişi gerçekten kaydedeğer bir önemi yoktur der
Ama aşırı mütevazi kişi konu hakkında daha çok durup mütevazilik cümlelerini fazlaca sarfeder bununda kibirden çok farkı yoktur bence
Kibrin temelinde istek ve arzularımızın ifadesi olan “ego” nun yapmak istediklerini bir çeşit ifade şeklidir de diyebiliriz
Başkaları hakkında yorum yapmak diğer adı dedikodu?
Dedikodu insanları sinirlendirmesinin temelinde kendisininde arkasından söylenebilecek olması ve huzuurn ortadan kalkması yatar bence
Dedikodu karşısındaki duruşunuz insanlarınkişiliğinize vereceği notu beliler çoğu zmaan
Toplum huzur için mutlaka dedikodunun önüne geçilmeli
Bana göre dinimizdede bunun günah olmasının altında buna bezer bir çok neden olabilir gibi geliyor onu dinimiz konusunda uzman olan kişilerden sormak daha yerinde olabilir
Çoğul kullanmayı tam anlayamadım ?
Biz bilincinin oluşması toplumda istenen bir durumdur sizi neden strese sokuyor ? yada yanlışmı anladım
J
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul