Yalnız Mesajı Göster

Örnek Toplum Olmak..

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Örnek Toplum Olmak..

Örnek Toplum olmak

Bebekler dünyaya geldiği zaman bir ailede ve o ailenin mensubu olduğu bir toplulukta bulurlar kendilerini O bebek için dünya ve hayat o topluluktur Çocukluk devresi; öğrenme devresidir ve toplum kendi geleneklerini, inançlarını çocuğa aktarmaya başlar

Okul çağı gelir ve eğitim sistemi de o çevreye uygun olduğu için çocuğun beyni tam olarak çevresinin inançlarıyla ve gelenekleri ile dolar Artık o insan için doğrular onlardır, çünkü atalarını o durum üzere bulmuştur Gençken arkadaşlıkları başlar, aynı kültürü ve aynı eğitimi alan dostları onun bu inançlarını pekiştirir

Bazı insanlar çok kısmetlidir, dünyalarını ve ahiretlerini kurtaracak güzel bir ortamda dünyaya gelirler ve onlara güzel bir eğitim verilir Ekstra bir şeyler yapmalarına gerek yoktur, dinin kuralları onlara zor gelmez, ibadetlerini zevkle ve severek yaparlar

Ancak bazıları için durum bunun tam tersidir, aldıkları eğitim tamamen cahili bir eğitimdir veya değişik dinlere mensup ailelerin çocuklarıdırlar Çevreleri de aynı eğitimi aldığından ve karşılarında bu tip yanlış örnekler çok olduğu için İslam doğrultusunda değişmeleri ve dini kurallara uyum sağlamaları çok zordur

Alıntı Yaparak Cevapla