Yalnız Mesajı Göster

İlk İnsan Adem (A.S) Kimdir? 3.Bölüm

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlk İnsan Adem (A.S) Kimdir? 3.Bölüm

HAVVA'nın YARATILIŞI

Uykusunda uyurken Allah onun bu istediğine cevap olarak tam o esnada sol tarafında Havva' yı yarattı Havva melekti aslında, ama bunu ikisi de bilmiyordu Tıpkı Adem'in suretinde, onun boyunda onun şeklinde ve rengindeydi Yüzünün güzelliği de Adem'inki gibiydi

Havva'nın derisi, Adem'in derisinden daha nazik, yumuşak ve rengi çok parlaktı Tıpkı bir melek gibiydi Sesi çok tatlı, gözleri siyahtı Dişleri, avuçları ve ayakları, Adem'inkinden güzeldi Saçları yedi yüz bölük olup her biri Cennet yakutlarıyla süslüydü Havva hiçbir gözün görmediği kadar güzeldi (Kuran'da Havva ismi hiç geçmez aslında Kaburga kelimesi sadece Tarik suresinde şu şekilde geçmektedir

"Fırlayan bir suyun, bir parçacığından yaratıldı o Bel ile kaburgalar arasından çıkar o su"

ADEM'in HAVVA ile İLK KARŞILAŞIŞI
Adem uyandı ve sol tarafında Havva'yı gördü "Bu kim?" diye sordu sağındaki Cebrail'e "Havva" dedi "Niçin yaratıldı?" dedi "Senin için" dedi "Peki uyumasaydım da onun yaratılışını görseydim olmaz mıydı?" dedi "Eğer Havva'nın yaratılışını görseydin zahir alemde erkekle kadın birbirine eş olmazdı" dedi Sonra Adem Havva'ya "Sen kimsin ? niçin geldin ?" dedi Havva da ''Ben sana sevgili olarak yaratıldım Allah beni sana arkadaş olmak için yarattı ve sana eş olayım diye gönderdi'' diye cevap verdi Adem aklından geçen arzusunun yerine getirildiğini anladı Onu görür görmez içinde oluşan hızlı kıpırdanışlara hemen bir anlam veremedi Havva'ya karşı bir anda garip hisler duymaya başladı Bunun adı yaratılan ilk aşktı ama Adem'in budan henüz haberi yoktu Allah'a "Allah'ım bu nasıl bir şeydir ki, onu sevdim ve ona bağlandım, içimden anlayamadığım şeyler neden ona doğru akıyor?" diye sordu Allah buyurdu ki: ''Sen benim kulumsun Seni topraktan yarattım Adını Adem koydum: Oda benim kulumdur Adını Havva koydum'' Adem: ''Ya Rabbim, Kalbim ona çok şey meyletti Sanki ciğerimden bir parçadır'' dedi Allah buyurdu: ''Onu senin için yarattım'' Sonra Allah, Adem ile Havva'nın nikâhlarını kıyârken, melekler her ikisinin üzerine Cennet'ten inciler ve mücevherler saçtılar Allah bizzat
kendisine şu hutbeyi okudu:

''Bismillâhhirrahmanirrahim Hamd senamdır Kibriye riyamdır Azamet izarımdır Bütün mahlukat kulumdur Muhammet Aleyhisselam Habibimdir ve resulümdür Eşyayı birliğime göstermek için yarattım Melekleri ve göklerde olanları ve Arşı taşıyan dört büyük meleği Cebrail, Mikâil, Îsrafil ve Azrail'i, Havva ile Adem'in nikâhına şahit tutarım Yüceliğimi ve kusursuzluğumu ve birliğimi doğrularlar O kelime şehadetü en la ilahe ill vahdeke la şerikeleh Ey Adem ve Havva! Cennet'imde sâkin olun Meyvelerimden yiyin Şu ağaca yaklaşmayın İkinize de selâm ve rahmetim olsun''

Böylece Aşkları nikâhla birlikte daha bir kuvvetlenen Adem ile Havva Cennet'te dolaşmaya başlarlar, envai çeşit nimet zevk ve lezzetler içinde vakit geçirirler Birbirlerine bağlandıkları aşkın varlığı içinde zaman geçirirler

Bu aşk için Allah'a şükrederlerdi Çünkü bu aşk kendileri için öyle bir tutkuydu ki, başka bir şey onları bu kadar mutlu edemezdi Eğer biri olmasaydı diğeri cennet'te olsa bile mutlu olamayacaktı Çünkü insan olarak yaratılmıştı ve aşka muhtaçtı Aşk, insanın var oluşandan yok oluşuna kadar devam edecek zorunlu bir ihtiyaçtı Kimse bunu inkâr edemezdi

İnsan için yaratılmış tutkunun, arzunun, heyecanın ta kendisi ve en önemlisi de, ilki de Havva ile Adem'in aşkıydı Bu aşk, diğer bütün duyguların da ilki anlamına geliyordu İçinde güzellik olduğu gibi acılarda vardı İçindeki güzellik yasak ihlal edilince acıya dönüşecekti Yasakları ihlâl etmek ilk anda zevk verse de sonunda perişan, mutlak acı gelecekti

Alıntı Yaparak Cevapla