Yalnız Mesajı Göster

Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim?

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim?




Bayat Ekmeklerimiz İle Yapılabilecek

Alternatif Tarifler


Ekmek çorbası


Malzemeler: 150 gr ekmek içi, 200 gr süzme yoğurt, 10 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı: Elde ufalanan ekmek içi akşamdan yoğurt ile bir kapta iyice karıştırılır Ertesi gün yeniden iyice karıştırılır Bir tencerede et suyu kaynatılır Yoğurtlu ekmek içi, karıştırılarak et suyuna yedirilir Tuzu da ekledikten sonra hafif ateşte 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır Bir tavada kızdırılan tereyağına kırmızı biber katılarak karıştırılır Sonra çorbaya ilâve edilir Çorba sıcak sıcak içilir
***

Peynirli bayat ekmek köftesi


Malzeme: 1 adet bayat ekmek, yarım kalıp sert beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 1 adet orta boy soğan, köfte baharı, tuz ve pul biber, galeta unu


Yapılışı: 1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır Karışım yoğurularak köfte şeklinde parçalara ayrılır Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır

Alıntı Yaparak Cevapla