Konu
:
Pilav Pişirmek Maharet İster!!
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Pişirmek Maharet İster!!
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Pişirmek Maharet İster!!
Pilavınız tane tane ve beyaz olsun: Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun
Sonu
, her zaman olumlu olacaktır
Değişik bir pilav için: Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz
Tüm yemeklerinizin yanında kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor
Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir
Bunun için, pirinçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin
Kokusuna bayılacaksınız!
Pilavı dinlendirin: Pilav pişirdiğiniz zaman, ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin
Kağıt havlu pilavın buharını çeker
Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur olmaz
Pilavı ısıtmanın pratik yolu: Bir gece önceden kalan pilavı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir
Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapışır, alt taraf ısınır, üst taraf soğuk kalır vs
Bu durumda pilav kabını kaynar su ile dolu bir tencerenin içine koyun
Hatta bir süre ocakta tutun
Pilavınız çabucak ısınacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul