Konu
:
Süsleme Sanatı
Yalnız Mesajı Göster
Süsleme Sanatı
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süsleme Sanatı
KARPUZUN SIRRI
İyi soğutulmuş bir karpuzu sevmeyen yoktur
Kaarpuzun ideal bir serinletici aynı zamanda etkileyici bir süsleme malzemesi olabileceğini tahmin edemezsiniz
Karpuzu süsleme malzemesi yapacak araçlar sadece ucu keskin bir bıçak,yuvarlak uçlu oyucu bir alet ve biraz da yaratıcılık yeterli
-Karpuzu Ortadan İkiye Kesin;
Kenarlarını keskin uçlu bir bıçakla girintili çıkıntılı "V" şeklinde oyun
Etli kısımlarını top uçlu kaşıkla alarak 6 yapraklı çiçek motifi yapın
Sıkma torbasına doldurulmuş krem şantiyi boşluklara sıkıp dilimlenmiş kivi ile süsleyerek servis yapın
Masanızı güzelleştirin
Karpuzunuzun kabuğunu dilediğiniz şekilde işleyerek değişik bir masa süsü yapmak elinizde
Kimiz zaman meyve ya da dondurma kasesi olarak kullanabilirsiniz
Keskin uçlu bir bıçakla kabuğun üzerine önerdiğimiz deseni özenle açarak içini çıkarın
Üzerine irili ufaklı delikler açarak içini çıkarın
Çıkardığınız minik kapaklara kürdan takarak şemsiye gibi kabuğun üstüne saplayın
Karpuzlu eskimolar
Bu değişik serinleticiyi hazırlamak için öncelikle ince bir karton,birkaç dondurma çubuğu ve birkaç adet düz çay bardağına ihtiyacımız var
10 adet düz çay bardağını buzluğa koyup soğutun
1-1 cm eninde ve 4-5 cm uzunluğunda,bardak ağzını birer santim taşacak şekilde karton şeritler kesin
Her bir şeritin ortasını keskin bir bıçağın ucuyla 1 cm delin
Çubukları yarısına kadar batırıp çubukları hazırlayın
2-Karpuzun içini bir kaşıkla oyup blendıra koyun
Akıcı bir kıvama gelince süzgeçten geçirip bir sürehiye boşaltın
3- Bardaklara paylaştırıp çubukları tam ortasına batırın
Buzlukta ertesi güne kadar bekletin
tamamen donduktan sonra kartonları çıkarıp sadece cubukla kalmalarını sağlayın
Servis yapmadan önce bardakalrı ılık suya batırıp 1-2 saniye sonra alın
İki elinizin arasında birkaç defa yuvarladıktan sonra kalıpta alıp servis yapın
Kırmızı top şişler
Top uçlu bir kaşıkla karpuzun çekirdeksiz ve etli kısmını çıkarın
Kürdanlara geçirip taze nane yapraklarıyla çilek gibi süsleyin
Hazırladığınız kokteylleri bu şişlerde süsleyerek konuklarınıza ikram edin
Karpuzunuzun kapağını kalınca dilimleyin
Bu kez topları nane yapraklarıyla değişimli olarak çöp şişlere dizin
Karpuzun kenarını uygun bir aletle tırtıllı şekilde kesin
Hazırladığımız şişleir karpuzun etli kısımlarına batırarak
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul