Yalnız Mesajı Göster

Mutfakta Pratik Bilgiler

Eski 08-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfakta Pratik Bilgiler




Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir

-----------------------------------------------

Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer

------------------------------------------------

Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır

--------------------------------------------------

Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur

--------------------------------------------------

Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz

-------------------------------------------------

Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla