Konu
:
Makarnalarin Pişirilmesi
Yalnız Mesajı Göster
Makarnalarin Pişirilmesi
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarnalarin Pişirilmesi
MAKARNALARIN PİŞİRİLMESİ
Makarnalar bitkisel protein, B vitamini, madensel tuz, ve özellikle karbonhidrattan zengindir
Bol suda pişirilmesi, piştikten sonra suyunun dökülmesi ve soğuk sudan geçirilmesi halinde besin kaybı çok olur
Bu nedenle yeteri kadar ölçülü su koyup, pilav gibi suyu çektirilmelidir
Yapışmayı önlemek için, önce ölçülü su kaynatılır
Yağ ve tuz katılıp makarna ilave edilir
Hafif hararetli ısıda arasıra karıştırarak suyu çektirilir
Fazla ısıda makarnalar pişmeden suyu biter
Çok hafif ısıda ise makarnalar sulu kalacağından ısısının iyi ayarlanması gerekir
Makarnalar ikram edilirken servis tabağına boşaltılıp yerleştirilir
Ortasına kıyılmış maydanoz, etrafına mevsime göre domates dilimleri veya ince rendelenmiş havuç konabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul