Yalnız Mesajı Göster

Sandalcının 4. Murad'a Cewaßı...

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sandalcının 4. Murad'a Cewaßı...

4 MURAT DEVRİ VE YASAKLAR

Bildiğiniz gibi 4Murat devrinde fal bakmak ve içki içmek yasaklanmış4Murat birgün insanların içki içip içmediğini ve Fal bakıp bakmadığını kontrol etmek için ne yapabilirim demiş
Aklına hemen bir sandal kiralayıp,denize açılmak gelmiş ve sandalı kiralamışSandala binmiş ve sandalcı ya sormuş,yahu canım,mey çekiyor ne yapabiliriz demiş

istikameteu
Tabi 4Murat ın üzerinde ki kıyafet normal insanlar ın kıyafetiyle aynı olduğu için sandalcı da şüphe etmeden hemen mey ikram etmiş4Murat sormuş sandalcı ya,yahu hünkar görürse ne yaparız?Sandalcı demişki hünkarın neden haberi varki denizde mey içildiğinden de haberi olsun

Neyse 4Murat bu lafa sinirleniyor ama sandalcıya belli etmiyorSandalcı yoluna devam ederken 4Murat sandalcı ya dönüp soruyor yahu oldu olacağı kadar birde falcı olsaydı da fala baktırsaydıkTabi sandalcı hemen cebindeki fal taşlarını çıkartıp ben çok iyi fal da bakarım sorun söyleyeyim diyor

4Murat çok sinirleniyor ama yine kendini belli ettirmemeye çalışıyor

4Murat soruyorki Şu anda hünkar nerede madem iyi biliyorsan cevap verTabi sandalcı hemen bakıyor taşlarla fal a diyorki Hünkar şu anda denizde4Murat bunu duyunca şaşırıyor ve kızarak "ben 4Murat'ım diyerek" sandalcıya sesleniyorSandalcı panikle ayaklarına kapanıp af diliyorNeyse yalvarınca hünkar diyorki ben sana bir soru soracağım eğer bilirsen affederim bilmesen boynunu kestiririm diyor

istikameteu
Sandalcı kendine güvenerek sorun hünkarım diye cevap veriyorO zaman sarayın 4kapısı varmış ve bu aklına gelmiş hünkarın4Murat soruyor ben saraya dönünce hangi kapıdan gireceğim bunu bil seni affedeyim diyor

Sandalcı da diyorki "hünkarım ben hangi kapı olduğunu söylersem Sen o kapıdan geçmessin o yüzden ben bunu kağıda yazayım siz Saraya girince yazdığım kağıda bakın"

4Murat kabül ediyor ve yazdığı kağıdı alıyor cebine koyuyorHünkar yazıyı cebine koyuyor ama işi de risk e sokmamak için diyor ki ben bu kapıların hiç birinden girmedenyeni kapı yaptırayım öyleya ya sandalcının yazdığı kapı olursa diye düşünüyor
istikameteu

Neyse 4Murat yeni açtırdığı kapıdan içeri giriyor ve diyorki salak sandalcı Hünkar da çare bitermi diye kendi kendine homurdanıyorGülerek sandalcının yazdığı kağıda bir bakayım diyor

Kağıda bakıyor kağıtta yazan aynen şu ifade :

Hünkarım yeni açtırdığınız Kapı hayırlı uğurlu olsun

Alıntı Yaparak Cevapla