Yalnız Mesajı Göster

Konyanin Manevi Bekçileri 1 Sadrettin Konevi

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Konyanin Manevi Bekçileri 1 Sadrettin Konevi

Vasiyetinden
* Felsefe ile ilgili kitaplarım satılıp parası sadaka olarak dağıtılsın Tıp, Fıkıh, Tefsir gibi diğer ilimlerle ilgili kitaplarımı da Şam’a vakfediyorum Onların hepsi orada bulunan ve Allah ( cc) için ilim tahsil edenlere verilsin Kendi yazdığım kitaplarım da benden bir hatıra olarak Afifüd-Din’e ulaştırılsın Ve ehli olan kimselere onları okutması söylensin
Kızım Sekine’ye de [Allah (cc) onu muvaffak kılsın] namaza ve diğer farzlarla birlikte istiğfar etmeye, Allah (cc) ‘tan mağfiret dilemeye devam etmesini, Allah (cc) a itaatte bulunmasını vasiyet ediyorum
* Dostlarıma da ancak yaşanılmak sureti ile bilinebilen zevkî marifetlere, anlaşılması güç ve kapalı olan bilgilere dalmamalarını; ister benim, ister şeyhimin ( Allah ondan razı olsun) sözleri olsun, onların sadece sarih ve açık olanları ile yetinmelerini, bunların dışında kalan, açık ve sarih olmayanların tevilini düşünmemelerini vasiyet ederim* Kendilerine yol gösterici olarak yazdığım “Er-Risalet-ül Hadiye vel-Mürşide” adlı risalemde olduğu gibi Cenab-ı Hakk’ın huzurunda başka şeyleri kalbinden çıkarmakla meşgul olsun Ve Allah(cc) hakkında hüsn-ü zanda bulunsun Gerek nazarî ve gerek lüzumsuz başka ilimlerle meşgul olmasın Aksine zikirle ve Kur’an okumakla meşgul olsun ve görevlendirildiği virdlere devam etsin Yukarıda işaret edildiği üzere, açık ve sarih beyanları mütalaa etsin

En çok ettiği dua
“Yâ Rabbî! Kalbimizi senden başka şeye yönelmekten ve senden başkasıyla meşgûl olmaktan temizle Bizi bizden al, bizim yerimize bizi kendinle doldur Bizi başkalarına ve şeytana oyuncak yapma Bize nûr bahşet Duâlarımızı çabucak, kendi istediğin şekilde kabûl buyur Sen işitensin Sen bize yakınsın Sen duâlara icâbet edensin

Alıntı Yaparak Cevapla