08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ennallahe Rabbe Rabbeküm
وَإِنَّ اللَّهَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ
“Ve innellahe Rabbi ve Rabbüküm fa’büduh haza siratum müstekiym : (İsa şunu da söyledi Muhakkak ki ALLAH, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir Öyle ise O’na kulluk ediniz İşte doğru yol budur ” (Meryem 19/36)
إِنَّ اللَّهَ هُوَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ
“Ve innellahe Rabbi ve Rabbüküm fa’büduh haza siratum müstekiym : Çünkü ALLAH, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir O’na ibadet edin İşte bu, doğru yoldur ” (Zuhruf 43/64)
… … وَمَا يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلاَّ اللّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِّنْ عِندِ رَبِّنَا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلاَّ أُوْلُواْ الألْبَابِ
“   ve ma ya’lemü te’vilehu illellah, ver rasihune fil ilmî yekulune amenna bihi küllüm min indi Rabbina, ve ma yezzekkeru illa ülül elbab :    Halbuki Onun te’vilini ancak ALLAH bilir İlimde yüksek pâyeye erişenler ise: Ona inandık; hepsi Rabbimiz tarafındandır, derler (Bu inceliği) ancak aklıselim sahipleri düşünüp anlar ” (Âl-i İmrân 3/7)
Rasih : (C : Râsihîn-Râsihûn) (Rüsuh dan) Temeli kuvvetli, sağlam * Bilgisi, bilhassa dinî bilgileri çok geniş olan * İyice oturmuş, dem ve damarlarına yerleşmiş, temeli sağlam ve kuvvetli olan
Nebean : Nebea’ : Kaynak olmak, pınardan su çıkarmak, su akması
Huzme : Demet Deste Bir kucak şey * Fiz: Bir ışık kaynağından çıkan sütun halindeki şua
|
|
|