Yalnız Mesajı Göster

Ennallahe Rabbe Rabbeküm

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ennallahe Rabbe Rabbeküm

وَإِنَّ اللَّهَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ
“Ve innellahe Rabbi ve Rabbüküm fa’büduh haza siratum müstekiym : (İsa şunu da söyledi Muhakkak ki ALLAH, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir Öyle ise O’na kulluk ediniz İşte doğru yol budur” (Meryem 19/36)
إِنَّ اللَّهَ هُوَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ
“Ve innellahe Rabbi ve Rabbüküm fa’büduh haza siratum müstekiym : Çünkü ALLAH, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir O’na ibadet edin İşte bu, doğru yoldur” (Zuhruf 43/64)

… وَمَا يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلاَّ اللّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِّنْ عِندِ رَبِّنَا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلاَّ أُوْلُواْ الألْبَابِ
ve ma ya’lemü te’vilehu illellah, ver rasihune fil ilmî yekulune amenna bihi küllüm min indi Rabbina, ve ma yezzekkeru illa ülül elbab : Halbuki Onun te’vilini ancak ALLAH bilir İlimde yüksek pâyeye erişenler ise: Ona inandık; hepsi Rabbimiz tarafındandır, derler (Bu inceliği) ancak aklıselim sahipleri düşünüp anlar” (Âl-i İmrân 3/7)

Rasih : (C: Râsihîn-Râsihûn) (Rüsuh dan) Temeli kuvvetli, sağlam * Bilgisi, bilhassa dinî bilgileri çok geniş olan * İyice oturmuş, dem ve damarlarına yerleşmiş, temeli sağlam ve kuvvetli olan

Nebean : Nebea’ : Kaynak olmak, pınardan su çıkarmak, su akması

Huzme : Demet Deste Bir kucak şey * Fiz: Bir ışık kaynağından çıkan sütun halindeki şua

Alıntı Yaparak Cevapla