Konu: Loco Dice
Yalnız Mesajı Göster

Loco Dice

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Loco Dice

Loco Dice, 27 Haziran'da Crystal'da Kendisiyle performans öncesi konuştuk

Tunus asıllı bir Alman Düsseldorfta doğup büyümüş 90lı yıllarda pek çok Alman genci gibi o da hip hop ve urban müziğe gönül vermiş Zamanla DJlik konusunda hünerlerini geliştirmiş, bu arada ünü de ülke çapında yayılmış Sonucunda Snoop Dogg, Usher ve Ice Cube gibi isimlerin altında defalarca çalan ve Almanyanın en iyi kulüplerinde düzenli boy gösteren bir hip hop DJi iken, ani bir kararla kariyerinde değişiklik yapıp house prodüktörü oluvermiş
2000li yılların başına denk gelen bu ince manevra bizim Loco Dice olarak bildiğimiz markanın doğuşunu müjdelemiş Soul, funk ve groove konusundaki hakimiyetini prodüksiyonlarına başarıyla yansıtan Loco Dice, parçalarında vokal samplelarını da büyük ustalıkla kullanıyor Plakları her zaman olması gerektiği gibi tarifler içeriyor Kimi zaman monotonluğuyla övünen minimal house ve techno arenasında bıkmadan, usanmadan dinleyebileceğiniz parçalar üreten nadir isimlerden biri Loco Dice
Yaklaşık bir ay önce yayınlanan debut albümünün hikayesi ise çok eğlenceli Loco Dice, kendisi gibi ünlü bir DJ ve prodüktör olan ortağı Martin Buttrichle birlikte altı ay boyunca sadece bu albümü kaydetmek için Brookyln köprüsü yakınında harabe bir bina kiralarlar Bu sürede Büyük Elmadan ufak ısırıklar alan, su akıtan çatıyla boğuşan ve kalan zamanlarında müzik üreten ikili, sonunda Loco Diceın debut albümü olan 7 Dunham Placei kendi labelları Desolattan yayınlamayı başardı
Loco Dice 27 Haziranda çok özel bir performans için Club Crystalda DJ kabininde olacak
İlk albümünü kısa bir süre önce yayınladın Şu ana dek aldığınız tepkiler nasıl ve daha önemlisi sen 7 Dunham Place için neler hissediyorsun? Bir albümden çok daha öte bir yapıt gibi görünüyor…

7 Dunham Place sonunda yayınlandığı için çok mutluyum Arkadaşlarımdan, meslektaşlarımdan ve en önemlisi hayranlarımdan çok iyi tepkiler geliyor Aslında bir çok insan benden Minus ya da Cadenzadan yayınladığım parçalara benzer şeyler bekliyorlardı Fakat bu albüm, yani Loco Diceın debut albümü ilk başta çok farklı gibi görünse de eğer dikkatli dinlenirse kesinlikle daha önceki Loco Dice parçalarıyla kıyaslandığında çok benzer, tipik öğeler içeriyor
Ayrıca bu albümde müziği görselleştirmenin yanı sıra, altı aylık sürede edindiğimiz deneyimlerin tümünü de müziğimize yansıtmak için çok uğraştık Bu yüzden 7 Dunham Placein çok doyurucu bir paket olduğunu düşünüyorum Ayrıca çok içten Yaratıldığı meknı ve zamanı belgeleyen, beni de fazlasıyla tatmin eden bir kayıt olarak sonuçlanması da ayrı bir mutluluk
Albümün adı aynı zamanda yapıldığı yerin adresi, değil mi? Düsseldorf ve Almanya ile kıyaslandığında New York ve Amerikada nasıl bir sahne var?

7 Dunham Place, prodüksiyon ortağım Martin Buttrichle yaşadığımız ve kayıtlarımızı tamamladığımız Brooklyndeki binanın adresi Almanyadaki stüdyomuzdan bir çok aletimizi Brooklyne taşıdık ve hem sanatsal, hem de kişisel anlamda yaşanan onlarca deneyim tanıklığını eden bina burası evet NYdaki yaşam çok yoğun, ilgi çekici ve zor Buradaki sahneyi tam olarak Almanya ile kıyaslamak mümkün değil çok fazla yetenekli insan, sanatçı ve yaratıcı karakter var Ama buranın bizim Almanyadan bildiğimiz kulüp sahnesiyle uzaktan yakından alakası yok Tamamen farklı bir durum var burada Avrupada alıştığımız ve bildiğimiz hiç birşey Amerika için geçerli değil
Hl Amerikada mısınız? Aletleriniz akan çatıdan etkilenmedi değil mi?

Düsseldorfa geri döndüm Burası benim nereye gidersem gideyim geri döndüğüm, döneceğim evim Brooklyndeki binanın akan çatısı gerçekten bir kabustu, ama bilirsin yaşadığın her şeyden iyi bir sonuç elde edebilirsin Tüm o sinir ve sıkıntı sayesinde çok güzel bir parça yaptık Aletlerimiz de bizimle eve döndüler ve gayet iyi durumdalar
Albümde yer alan her parçanın özel bir hikayesi var belli ki Bize anlatabileceğin bir şeyler var mı? Ayrıca albümdeki en favori parçanı da merak ediyorum?

Bunları genel olarak CDnin içinde yer alan kitapçıktan ve albüm kapağından okuyabilirsin Albümden favori bir parça seçmek benim için çok zor Ben resmin tümünü algılıyorum ve bu yüzden hepsi ayrılmaz bir bütün gibi geliyor bana Her parçanın yeri ve duygusu farklı benim için

'7 Dunham Placete yaşadığınız sürede bir çok video ve fotoğraf çekmişsiniz Sanırım elinizdeki onca malzemeyle bir dokümanter film bile yapabilirsiniz…

Elimizdeki bazı fotoğrafları zaten albümün kapağında ve kitapçığında kullandık Ayrıca Düsseldorftaki albüm tanımında çok daha fazlasını sunma imkanı bulduk Arkadaşlarımıza ve basına, yaşadığımız deneyimleri video loopları ve fotoğraflar eşliğinde bir sergi estetiğinde iletmiş olduk İzleyicilerde 7 Dunham Placeteymiş hissi uyandırmayı amaçladık Bunu başardığımıza da inanıyorum
Hl ilk göz ağrın olan urban müzik sahnesiyle bağlantılı mısın? Ayrıca geçmişe dönüp baktığında, techno ve house prodüktörü olduğun için memnun musun?

Hala Düsseldorftaki arkadaşlarımın büyük çoğunluğu urban tabir edilen müzik sahnesine dahiller, bu yüzden ben de hl onlarla kontak halindeyim Şehre her gittiğimde muhakkak onların düzenlediği partilere ve gecelere katılıyorum ve yaptıklarını yakından takip ediyorum Ayrıca onca hip hop yılından sonra evet techno ve house prodüktörü olarak elde ettiğim kariyerden fazlasıyla mutluyum
Sence hip hop prodüktörü olarak bu işe başlamak sana ne gibi avantajlar sağladı?

İlk yaptığım şeylerin hepsi hip hoptu ve o dönemde bunu yapıyor olmak benim için çok önemliydi Ritim duygusu, tekstürler ve melodiler konusunda beni fazlasıyla geliştirdi Ayrıca hip hop icra ederek gelişmek demek, bir ayağının sürekli soul, funk ve eski diskoda olması demek Şu anda parçalarımı dinlerseniz bu referansları yakalamak pek kolay olmayabilir ama benim müzikal karakterimde ve geçmişimde tüm bu janrlar çok büyük paya sahiptir
Ovum, Four:Twenty ve Desolat gibi bir çok etiketten plaklar yayınladın Şu anda en çok sevdiğin prodüktörleri ve labelları söyleyebilir misin?

Etrafta çok iyi işler yapan bir sürü insan var örneğin Onur özerin işlerini seviyorum İstanbula ilk gelişimde onun soundunu daha da iyi anladım Desolat, Martinle benim ortak labelımız, ürettiğimiz en iyi müzikleri buradan yayınlamaya çalışıyoruz Bu yüzden sanırım Desolat benim en sevdiğim label
Martin Buttrichle olan prodüksiyon ortaklığınız ilerki projelerde de devam edecek mi?

Evet bir kaç hafta içinde yeniden stüdyoya gireceğiz ve sanırım yeni Loco Dice müziklerini şimdiden müjdeleyebiliriz
Güncel minimal house ve techno sahnesini nasıl buluyorsun?

Sadece minimal sahnesi hakkında konuşmam Minimal derken, kocaman bir elektronik müzik spektrumunun sadece ufak bir parçasından bahsediyoruz Ayrıca minimal sahnesinin oldukça sağlıklı ve üretken olduğunu düşünüyorum Bir çok farklı medya, minimal vagonun üzerinde seyrediyor ama bizim sahnemiz bundan çok daha fazlası Artık bir gecede farklı türleri ve soundları bir arada yakalayabiliyorsun Techno artık daha yavaş, house prodüksiyonlarının çoğu ise giderek technolaşıyor Bu yüzden sadece minimal üzerine konuşmak bizi pek de ileriye götürmeyecektir diye düşünüyorum
Şu günlerde fazlasıyla yeniden moda olan deep ve tribal sound için ne düşünüyorsun?

Techno eski deep günlerine geri dönüyor ve ben gerçekten çok mutluyum Benim için hiç gitmemişti zaten Pek çok yeni insanın da müzikal anlamda benzer tercihler yapıyor olması mutluluk verici
İstanbulda daha önce de çaldın, bu yüzden şehri birazcık olsun biliyorsun önceki deneyimlerinden biraz bahseder misin? Bu seferki gelişinde planladığın özel bir şeyler var mı?

Harika bir deneyimdi çok güzel bir şehir, arkadaş canlısı ve açık fikirli insanlar… İstanbul çok etkileyici ve ilham verici bir yer İlk defa İndigoda çalmıştım ve harika vakit geçirdim Bu seferki gelişimde kesinlikle uçaktan inip bir hamama gideceğim Sonra da ilk bulduğum berbere girip traş olacağım Ve de güzel bir et lokantasına girip bir güzel karnımı doyuracağım Bol bol et yiyeceğim senin anlayacağın!
Son olarak yeni albüm için planlar şekillendi mi? çektiğin videoda, -kim bilir belki Copa Cabanaa gideriz diyorsun…

Bilmem… Belki İstanbul da olabilir! Ama önce 7 Dunham Placein dünya turnesini bitirmeliyim Desolattan bir kaç remix yayınlamak istiyorum ve sonrasında yolun beni nereye götüreceğini hep birlikte göreceğiz
Loco Dice

Crystal, Cuma 27, 0000

Alıntı Yaparak Cevapla