Konu
:
Visneli Helva Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Visneli Helva Tarifi
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Visneli Helva Tarifi
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın
(Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz)
Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun
Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin
Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin
Vişnelerle beraber tekrar kavurun
(10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin
Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın
10-15 dakika bu şekilde pi
Kaynak:http://deryabaykal-nako
blogspot
com/
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul