Yalnız Mesajı Göster

Visneli Helva Tarifi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Visneli Helva Tarifi




Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz) Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin Vişnelerle beraber tekrar kavurun (10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika bu şekilde pi

Kaynak:http://deryabaykal-nakoblogspotcom/

Alıntı Yaparak Cevapla