Konu
:
Türk Mutfak Kültüründe Ekmekler
Yalnız Mesajı Göster
Türk Mutfak Kültüründe Ekmekler
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Mutfak Kültüründe Ekmekler
Türk yemek kültüründe et ve hamur işleri iki önemli temel kaynaktır
İkisinin birlikteliği bir sentez meydana getirmiştir
Bu sentezde tarım ve hayvancılık rol oynamıştır
Gerçekten Türk kültürü, Orta Asyada ve sonradan Anadoluya geldikten sonra tarım ve hayvancılık gibi bir ekonomik yapıyı uzun yıllar sürdürmüştür
Kuşkusuz bu yapı, yiyecek kültürüne de yansıyarak kendini "Kebap" denen bir yiyecek türü ile göstermiştir
Kebap, hamur işi (pide) ile et karışımı (Hayvancılık) biçiminde ortaya çı
Kaynak:http://www
gidacilar
net
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul