Konu
:
Erken Boşalma İçin Tedavi
Yalnız Mesajı Göster
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erken boşalma için nasıl bir tedavi gerek?, Testis kanseri cinsel hayatı nasıl etkiler?, çocuğunuz olabilir mi?
Erken boşalma için tedavi
Soru: Hocam benim sorunum şöyle, erken boşalma problemi yaşıyorum
Nasıl bir tedavi önerirsiniz?
Cevap: Erken boşalmada; yeterli sertleşme sağlandığı halde boşalmanın süratli oluşu nedeni ile cinsel ilişki tatmin edici olamamaktadır
Boşalma bazen ön sevişme sırasında, bazen ilişkinin hemen başında yada cinsel tatmin için yeterli zamandan önce meydana gelebilmektedir
Erken boşalmaya psikolojik ve organik bir çok faktör neden olabilmektedir
Erken boşalma sorunu olan bir hastanın eşle birlikte değerlendirilmesi ve sorunun nedeni tespit edilmelidir
elde edilecek verilere göre ilaç tedavisi, eşle birlikte psikolojik davranış tedavisi veya her ikisi birlikte tatbik edilerek sonuçlar pozitif olunca kadar takip edilmelidir
Testis kanseri cinselliği nasıl etkiler
Soru: Hocam ben 32 yaşındayım
Testislerimden birinde büyüme olmuştu, doktora gittim ve kanser teşhis edildi
Ameliyat olmam gerekiyormuş, bu ameliyattan sonra benim cinsel hayatım nasıl etkilenir,çocuğum olabilir mi?
Cevap: Testis tümörü tedavisinde birinci ve vazgeçilmez aşama tümörlü testisin cerrahi olarak çıkarılmasıdır
Tümör tanısı konulan hastaya vakit geçirilmeden radikal cerrahi yapılmalıdır
Sonrasında da tümörün tipine ve klinik evreye göre hastaların bazılarına kemoterapi veya radyoterapi verilir
Testis tümörü tedaviye son derece güzel cevap verir
Çoğu erkek bir testisinin alınması ile kısır kalacaklarını veya cinsel aktivitelerinin yok olacağını sanır
Ancak diğer testis cinsel fonksiyonların devamı için ve sperm üretimi için yeterlidir
Sadece radyoterapi , kemoterapi işlemlerinin spermleri etkilediği düşünülerek yinede tedaviden önce önlem olarak sperm alınarak dondurulması önerilebilir
http://www
esdaturkey
org/
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul