Yalnız Mesajı Göster

Duayla Yönelmek

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Duayla Yönelmek

En yakın anlar

Şüphesiz dua kulun ’a en yakın olduğu zamanlardandır Çünkü kul duada ile doğrudan iletişime geçer Arada herhangi birini bulundurmadan gönlünden geldiğince içini döker ve O’ndan yardım diler Duada bir başkasını kandırma, gösteriş gibi hususlar yer almadığından, yalvarmanın ardından insanda oluşan iç huzur kişiyi mutlu eder, Rabbine münacat etmenin verdiği haz tarifi imkansız bir rahatlama sağlar

Kullarının kendisine yönelmesine ne kadar ihtiyaçları olduğunu bilen Tealâ O’na yönelerek dua etmemizi, derdimizi ve sorunlarımızı açmamızı ve O’ndan yardım dilememizi ister Bir ayette şöyle buyurur: “Bana dua edin, duanızı kabul edeyim” (Mü’min, 60) Peygamber sav Efendimiz de bir hadislerinde şöyle buyururlar: “’ın geniş hazinesinden isteyin Zira kendisinden istenmesini sever

Peygamberimiz duayı tavsiye ettiği gibi, hayatının hemen hemen her diliminde O’na dua ederdi Evine girip çıkarken, yemek yiyince, yeni bir elbise giyince, turfanda bir meyve tadınca, yolculuğa çıkarken velhasıl hayatının her karesinde ’a münacatta bulunurdu O böyle yaparak her vakit O’na olan ihtiyacını ve kulluğunu arz ederdi

Bu nedenle, sıkıntılı anlarımızda Tealâ’nın dualarımıza yönelmesini istiyorsak, derdimiz olmadığı zamanlarda da O’nu unutmamalıyız Her halükârda O’na şükran ve hamdimizi arz etmeliyiz Bunu yaparsak, başımız sıkıştığında O’na yönelmeye yüzümüz olur Bu hususa değinen Efendimiz sav şöyle buyurmaktadır: “Kim, üzüntüler ve güçlüklerde duasının kabul olunmasını isterse, bolluk ve mutluluk zamanlarında çok, çok dua etsin

Alıntı Yaparak Cevapla