Yalnız Mesajı Göster

Duayla Yönelmek

Eski 08-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Duayla Yönelmek

Aslolan duanın kendisi

’a gerçekten gönülden yaptığımız bazı dualarımızın kabul edildiğini ve arzumuzun gerçekleştiğini gördüğümüz çok olmuştur Bunun yanında, bazı dualarımızın gerçekleşmediğine de şahit olmuşuzdur Böyle durumlarda acaba dualarımız kabul olmadı mı gibi bir şüphe aklımıza takılabilir

Bu hususta her şeyden önce duanın bir ibadet olduğunu ve sevabının ahirette verileceğini bilmemiz gerekir Asıl olan bu ibadeti yerine getirmektir Ayrıca istediğimiz şey bizim için hayırlı olmayabilir Çünkü biz yerine getirilmesini istediğimiz ihtiyacımızın ileriki hayatımızda hayırlı olup olmadığını bilemeyiz Hayırlı zannettiğimiz şey tam tersi bir duruma dönebilir Dolayısıyla Tealâ bizlerin duasını yine bizlerin iyiliği için kabul etmeyebilir

Bize gerekli olan, duaya devam etmektir İhtiyaç sahibi bizler, ihtiyacın arz edileceği kapı da ’ın huzuru olduğuna göre, bizlere düşen devamlı niyaz etmektir Nitekim Hz Ömer ra şöyle demiştir: “Ben duamın kabul edilip edilmemesinin ıstırabını çekmiyorum Duaya devam edememenin ıstırabını taşıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla