Yalnız Mesajı Göster

Vesveseden Kurtuluş Yolları

Eski 08-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Vesveseden Kurtuluş Yolları

Hz Peygamber (SAV) diğer bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur:

"Size Allah'ı çok zikretmenizi emrediyorum Peşine düşman düşen bir kimse, nasıl bir kaleye sığınarak ondan kurtulursa, kul da şeytandan ancak Allah'ın zikri ile kurtulur" (Tirmizi, Hakim)

Görüldüğü gibi vesveseden kurtulmanın çaresi Allah'ı zikretmektir Kim Allah'ın zikrine devam ederse İnşa-u Teala vesveseden kurtulur Birde vesveseye sebep olan şey banyoya bevl etmektir Onun için banyoya bevl etmekten kaçınmak gerekir

Ahmed bin Ebu'l-Havari şöyle demiştir: "Ben vesveseden Süleyman Darani'ye şikayette bulundum Bana şöyle dedi: "Eğer vesvesenin senden kesilmesini istiyorsan, hangi vakitte vesvese olduğunu hissediyorsan ferahlanıp rahat et Zira sen ferahlanınca o hal senden kesilir Çünkü mü'minin sevinmesinden daha çok şeytanı kızdıran şey yoktur Eğer vesvese edip kederlenirsen, sana keder ve vesveseyi çoğaltır"

İmam-ı Nevevi bunu el-Ezkar isimli eserinde nakletmiş ve şöyle demiştir: "Bu söz bazı alimlerin söylediği gibi şu sözü kuvvetlendirir: İmanı kemale eren kimse, vesvese ile müptela olur Çünkü hırsız harap olan eve girmez"

Alıntı Yaparak Cevapla