Konu
:
Patlican Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Patlican Dolmasi
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlican Dolmasi
* Malzemeler: Yarım kilo patlıcan (Sapları kesilip, uzunlamasına ortadan bölünmüş) 2 büyük domates 1 çay kaşığı zeytin yağı 2 adet soğan 4 adet yeşil biber 200 gr
Kıyma 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber ve kırmızı biber 60 gr
Koyun peyniri Yapılışı: 1-Bir kaşık yardımıyla kenarları 1 cm
kalınlığında kalacak şekilde patlıcanın içini çıkarınız
2-Çıkan içi küp küp doğrayınız
İçi çıkarılmış patlıcanları tuzlayınız
Domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayınız
Zeytinyağı ile yağladığınız bir tabağa küp küp doğradığınız soğanları koyarak 2 dakika 800W güç ile pişiriniz
3-Biberlerin saplarını ve tohumlarını çıkararak halkalar halinde doğrayınız
Patlıcan içini,domatesi,soğanı ve biberleri kıyma ile karıştırınız
4-Üzerine maydanoz , dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, pul biberi de ekleyerek iyice karıştırınız
Hazırlanan bu harcın yarısını patlıcanların içine doldurunuz
Geriye kalan yarıyı ise peynir ile karıştırdıktan sonra patlıcanların içine doldurunuz
5-Doldurulan patlıcanları yağlanmış bir tabağa dizip, COM2 fonksiyonunda 640W güç ile 17-20 dakika kadar pişiriniz
Tekrar pişirmeye devam etmeden önce 2 dakika kadar bekleyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul