Yalnız Mesajı Göster

Patlican Dolmasi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Dolmasi




* Malzemeler: Yarım kilo patlıcan (Sapları kesilip, uzunlamasına ortadan bölünmüş) 2 büyük domates 1 çay kaşığı zeytin yağı 2 adet soğan 4 adet yeşil biber 200 gr Kıyma 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber ve kırmızı biber 60 gr Koyun peyniri Yapılışı: 1-Bir kaşık yardımıyla kenarları 1 cm kalınlığında kalacak şekilde patlıcanın içini çıkarınız 2-Çıkan içi küp küp doğrayınız İçi çıkarılmış patlıcanları tuzlayınız Domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayınız Zeytinyağı ile yağladığınız bir tabağa küp küp doğradığınız soğanları koyarak 2 dakika 800W güç ile pişiriniz 3-Biberlerin saplarını ve tohumlarını çıkararak halkalar halinde doğrayınız Patlıcan içini,domatesi,soğanı ve biberleri kıyma ile karıştırınız 4-Üzerine maydanoz , dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, pul biberi de ekleyerek iyice karıştırınız Hazırlanan bu harcın yarısını patlıcanların içine doldurunuz Geriye kalan yarıyı ise peynir ile karıştırdıktan sonra patlıcanların içine doldurunuz 5-Doldurulan patlıcanları yağlanmış bir tabağa dizip, COM2 fonksiyonunda 640W güç ile 17-20 dakika kadar pişiriniz Tekrar pişirmeye devam etmeden önce 2 dakika kadar bekleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla