Konu
:
Sade Güllü Lokum Tarihçesi
Yalnız Mesajı Göster
Sade Güllü Lokum Tarihçesi
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sade Güllü Lokum Tarihçesi
500 yıldır üretilen Türk şekerleme kültürüdür
Yapımı tecrübe ve ustalık ister
Bugünkü biçimini 19
yüzyılda ulaşmıştır
Daha önceleri lokum üretiminde tatlandırıcı olarak bal ve pekmez, su bağlayıcı, doku yapıcı madde olarak da un kullanılırdı
Osmanlı Devletine ithal yoluyla şekerin girmesiyle, 18
yüzyıl sonlarında başka tatlı yiyeceklerde olduğu gibi lokumda da şeker kullanılmaya başlandı
Daha sonra da unun yerini nişastanın almasıyla günümüze Türk şekerlemesi olarak 18
yüzyılda bir İngiliz gezgini tarafından Avrupaya götürüldü ve Türk Lokumu adıyla tanındı
Lokum, şeker şurubunun (sakaroz) sitrik asit, tartarik asit veya kremtartarla kestirilerek mısır nişastası ile pişirilmesinden elde edilir
Ana madde olan nişasta ve şekere, yapılacak lokumun cinsine göre fındık, fıstık, bademiçi gibi kuruyemişler, meyve usareleri veya sakız da konulabilir
Ayrıca hindistan cevizi rendesi ve kaymak ilave edilerek yapılan çeşitleri de vardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul