Prof. Dr. Sinsi
|
Tmmob Uluslararasi Doğalgaz Kongresi 2007 - Kongre Programi - Tmmob Makina Mühendisleri Odasi
3-5 Mayıs 2007
Ankara / Sheraton Hotel & Convention Center3 MAYIS 2007 / PERŞEMBE 09:00-10:00 Kayıtlar
10:00-12:00 AÇILIŞ KONUŞMALARI - Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Oğuz TÜRKYILMAZ
- Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin KORAMAZ
- TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI
- BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk DÜZYOL
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir AKSOY
12:00 - 13:00 Uydu Sempozyumu
13:00 - 14: 00 Öğle Yemeği 14:00 - 16:30 I OTURUM
1 BÖLÜM - BÜYÜK BALO SALONU I TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE İHRAÇ POLİTİKALARI Oturum Başkanı : Emin KORAMAZ Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı BİLDİRİLER:
- "Avrupa Enerji Güvenliğinde Doğal Gazın Rolü" - John Roberts, Platts Dergisi Editörü
- "Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi" - Alexandra Oberländer, OMV Yön Kur Üyesi
- "Enerji Koridoru ve Terminali Türkiye" - Nilgün Ş Açıkalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Transit Petrol Boru Hatları Daire Başkanı
-"Türkiye‘nin Doğal Gaz Temin ve İhraç Seçenekleri" - Petrol Müh Necdet Pamir, End Müh Oğuz Türkyılmaz
-"Türkiye‘de Doğal Gaz İthalat ve İhracat Anlaşmaları" - İlhan Sezgi, BOTAŞ Gen Müdür Dan
-"Türkiye Doğal Gaz Arz Güvenliğinin Sağlanması" - Mehmet Konuk, BOTAŞ Doğal Gaz Pazarlama ve Satış Dai Bşk
-"Transit Boru Hatları ve Doğal Gazın Üçüncü Ülkelere Satışı" Ali Karakaya, Petrol Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi 16:30 - 16:45 Ara 16:45 - 18:45 I OTURUM 2 BÖLÜM
- BÜYÜK BALO SALONU I TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE İHRAÇ POLİTİKALARI Oturum Başkanı: Aytekin ÇAKIR Kongre Yürütme Kurulu Üyesi
- "Avrupa‘da Doğal Gaz Sektörünün Yeniden Yapılandırılması" - Prof Dr Stephen Thomas, PSI/RU (Public Services International / Research Unit -Uluslararası Kamusal Hizmetler Sendikası / Araştırma Birimi)
-"BOTAŞ İletim Şebekesine Üçüncü Taraf Erişimi" - Erdinç Özen, BOTAŞ İşletmeler Müd Yrd
- "Yeni Doğal Gaz Temin Politikaları ve Anlaşmaları" - Oğuzcan Bülbül, Rekabet Kurumu
-"Türkiye Doğal Gaz Aramaları" - Cem Menlikli, TPAO Batı Karedeniz Kozlu Projeleri Lideri
-"TPAO Doğal Gaz Üretimi ve Yeraltı Depolama Projeleri" - Mustafa Yılmaz, TPAO Üretim Daire Başkan Yrd
- "Türkiye Enerji Talebinin Karşılanmasında Doğal Gazın Yeri" - Tuğrul Erkin, BOSPHORUSGAZ Genel Koordinatörü
- "*****huriyetin Kuruluşundan Günümüze Türkiye‘de Doğalgaz Arama ve Üretim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi" - A Uğur Gönülalan, Jeofizik Müh Odası Bşk 19:00 - 21:00 Açılış Kokteyli 4 MAYIS 2007
9:30 - 10:00 "Avrupa Birliği Yönetmelikleri ve Standartlarında Dağıtım Hatları ve İç Tesisat Uygulamalarında Güvenlik" Daniel Hec, MARCOGAZ, Denis Faure, Gaz de France Ortak Oturum / BÜYÜK BALO SALONU I
10:00 - 12:30 II OTURUM - BÜYÜK BALO SALONU I KENTSEL DOĞAL GAZ KULLANIMINDA KONUTLAR VE SANAYİ İÇ TESİSAT UYGULAMALARI Oturum Başkanı : Şuayip YALMAN Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi BİLDİRİLER:- Konutlarda İç Tesisat Uygulamaları" - İbrahim Kahraman, Makina Mühendisleri Odası
- "Sanayide İç Tesisat Uygulamaları" - Levent Tanrısever, Makina Mühendisleri Odası
- "İzmit Doğal Gaz Sistemi İçin Tasarım Katsayısı ve Eşzaman Kullanım Faktörünün Belirlenmesi" - Prof Dr Abdurrahman Satman, Yavuz Ünal - İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Müh Böl
- "Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri" - Mustafa Güngör, DOSİDER Tek Kom Bşk
- "Doğal Gaz İç Tesisat Şartnameleri" - Ahmet Yetik, GAZBİR Kazancı Doğal Gaz Şirketleri Kalite Müdürü
- "Doğal Gaz Dağıtım Sistemlerinde İç Tesisat Denetimi İçin Yeni Bir Süreç Yönetim Modeli ve Sertifikalı Firma Performans İyileştirme Yaklaşımları" - Yakup Kara Selçuk Üniv End Müh Böl, Gültekin Çınar Enerji Yatırım Holding, Ali İhsan Sıklım, GazNet A Ş , Kadir Pekdaş GazNet A Ş , İsmail Hakkı Karaca Karar Destek Ltd , Hakkı Tayfur Aslan Karar Destek Ltd
- "Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri" - Metin Korçak, EPDK Doğal Gaz Dai Başkanlığı 10:00 - 12:30 III OTURUM - MAGNOLIA I+II İLETİM VE DAĞITIM HATLARI Oturum Başkanı : Ahmet ENİŞ Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi BİLDİRİLER: - "Bacalar" - Gnl Müd Yrd Ethem Uludağ, EGO
- "Şebeke İşleyiş Düzenlemelerinin Türkiye‘nin "HUB" Olma Sürecine Katkısı  " - M Fatih Baltacı, Mehmet Doğan, Doğal Gaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (DİVİD) Yönetim Kurulu Üyesi
-" Boru Hattı Güzergah Araştırmalarında Kullanılan Jeolojik ve Jeoteknik Yöntemler" Özgür Acır, Recep Kılıç, Jeoloji Mühendisleri Odası
- "Doğalgaz dağıtım ve iletim hatlarında stres analizi ve ASME (Amerıcan Socıety Of Mechanıcal Engıneers ) CODE B31 8‘e göre borulama saha sınıflandırması çalışmaları " - Barış Levent, Makina Mühendisleri Odası
- "Doğal Gaz Boru Hatlarından Hidrojen ve Biyogaz Dağıtımı" Tansel Şener, TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü
- "Sanayide LNG Uygulamaları" Sadık Yurtman, Makina Mühendisleri Odası
- "Baca Mevzuatına Genel Bakış" - Selahattin AYDIN, GAZBİR / İGDAŞ Danışmanı 12:30 - 13:30 Uydu Sempozyumu
13:30 - 14:30 Öğle Yemeği 14:30 - 16:30 IV OTURUM - BÜYÜK BALO SALONU I KENTSEL DOĞAL GAZ DAĞITIM ŞEBEKELERİ VE SERVİS HATLARI Oturum Başkanı : Barış Levent Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi BİLDİRİLER: - "Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları Şartnameleri Üzerine Görüşler - " Sacit Çimentepe, Makina Mühendisleri Odası -
- "Doğalgaz Şehiriçi Asbuilt (İşbitim) Proje Çalışmalarında Harita ve GIS" - Muharrem Coşkun, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası
- "Kentsel Doğal Gaz Kullanımı" - Erdoğan ARKIŞ, PALMET AŞ Doğal Gaz Projeler Direktörü, GAZBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
- "Kentsel Doğal Gaz Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları" Haktan Yozgatlıgil, EPDK Doğal Gaz Dai Başkanlığı 14:30 - 16:30 V OTURUM - MAGNOLIA I+II ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN DOĞAL GAZ KULLANIMI Oturum Başkanı : Osman TEZGİDEN Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi BİLDİRİLER: - "Doğal Gazdan Elektrik Üretimi ve Karşılaşılan Sorunlar" Haluk Direskeneli, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şb Enerji Kom Üyesi
- "Elektrik Üretim Tesislerinin Çok Yönlü Karşılaştırmalı Değerlendirmesi" Prof Dr İlhan Or, Doç Dr Gürkan Kumbaroğlu, End Y Müh Kemal Sarıca, Boğaziçi Üniversitesi
- "Dünyada ve Türkiye‘de Doğal Gazın Elektrik Üretiminde Kullanımı" - Mak Yük Müh Muzaffer Başaran
- "Elektrik Üretiminde Linyit Rezervlerimiz Yerine Doğal Gaz Kulanılmasının Ekonomik Sonuçları" Çetin Koçak, Jeofizik Mühendisleri Odası
- "Yakıt Pilli Mikro Kojenerasyon Sistemleri" - Alper Sarıoğlan, Atilla Ersöz, TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü
- "Enerji Verimliliği ve Yasal Hazırlıklar" - Erdal Çalıkoğlu, EİEİ Sanayide En Ver Şb Müd Vekili 16:30-16:45 Ara 16:45-18:45 PANEL: - BÜYÜK BALO SALONU I ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN DOĞAL GAZ KULLANIMI Oturum Başkanı : Oğuz TÜRKYILMAZ Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Panelistler : - Mehmet Bulut EÜAŞ Şube Müdürü
- Kemal Ulusaler Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı
- Emin Koramaz Makina Mühendisleri Odası Başkanı
- Özkan Ağış Kojenerasyon Derneği Başkanı
- Ahmet Oktay Kavas EÜD Müdürü 5 MAYIS 2007 - *****ARTESİ
9:30 -12:30 VI OTURUM - BÜYÜK BALO SALONU I TÜRKİYE‘DE DOĞAL GAZ SEKTÖRÜNÜN YENİDEN YAPILANDIRILMASI Oturum Başkanı : Ali Ekber ÇAKAR Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi BİLDİRİLER: - "Türkiye Doğal Gaz Piyasasının Yeniden Yapılandırılması" - Oğuz Türkyılmaz, Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı
- "AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları Kapsamında Enerji Sektörü ve Doğal Gaz" - Leyla Akşin, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sektörel ve Bölgesel Pol Dai Başkanlığı
- "Doğal Gaz Alım Satım Sözleşmeleri (İthalat Sözleşmeleri) Devir İhaleleri" - Selçuk Advan, BOTAŞ Doğal Gaz Alım ve Kontrat Devirleri Daire Başkanı
- "Türkiye‘nin Avrasya Boru Hatları Macerası" - Dr Cenk Pala, BOTAŞ Dış İlişkiler ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı
- "BOTAŞ‘ın Gaz Devirleri" - F Yeşim Akcollu, Rekabet Kurumu
- "Doğal Gaz Sektöründe Piyasa Uygulamalarının Tüketiciye Yansıması" - Turhan Çakar, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı
- "Dünyada ve Türkiye‘de Sürdürülebilir Doğal Gaz Politikaları" - Doç Dr Haydar Aras, Doç Dr Naci Bayraç Eskişehir Osmangazi Üniv 12:30 - 13:30 Uydu Sempozyumu
13:30 - 14: 30 Öğle Yemeği 14:30 - 17:30 PANEL: - BÜYÜK BALO SALONU I TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE TÜKETİM POLİTİKALARI Oturum Başkanı : Mehmet SOĞANCI TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı
Panelistler : - Oğuz Türkyılmaz Makina Mühendisleri Odası enerji Çalışma Grubu Başkanı
- Mehmet Torun Maden Mühendisleri Odası Başkanı
- Dr Sibel Gezer Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Politikaları
- Erdoğan Arkış GAZBİR Başkan Yardımcısı
- Ümit Bilek EPDK Grup Başkanı, Doğal Gaz Daire Başkanlığı
- Nuh Nadi Bakır TOBB Türkiye Enerji Meclisi Temsilcisi
|