Yalnız Mesajı Göster

Sardalye Balığı Ezmesi

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalye Balığı Ezmesi



Sardalye balıĞı ezmesi
SARDALYE BALıĞı EZMESI

MALZEMELER

150 sardalye balığı , zeytinyağına yatırılmış
3 adet yumurta
150 gr tereyağ
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Sardalye balıklarını blender yardımıyla macun kıvamına getirin Balıkların içinde bulunduğu zeytinyağı ince delikli bir süzgeçten geçirin Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, ezin Tereyağı tahta bir kaşıkla ezip krema kıvamına getirin, sonra dövülmüş sardalye, ardından yumurta sarısını ilave edin Tuz ve karabiber serpip karıştırın ve süzülmüş zeytinyağından birkaç damla damlatıp hafifçe sulandırın ve ekmeklere sürün

Alıntı Yaparak Cevapla