Konu
:
Kars Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Kars Yahnisi
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kars Yahnisi
Malzemeler: Yarım kilogram yağsız kuşbaşı koyun eti, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet orta büyüklükte kuru soğan, 2 adet orta büyüklükte domates, 1 yemek kaşığı limon suyu, yarım demet dereotu, yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Uygun bir tencerede tereyağını eritip, etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım
İnce kıyılmış soğanları katıp pembeleşene kadar kavurmaya devam edelim
Rendelenmiş domatesleri ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım
Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip hafif ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim
Yahniyi ateşten almadan 10 dakika önce tuzu, karabiber ve limon suyunu ilave edip, üzerine kıyılmış dereotu serperek servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul